ZSOM in deze week

GROENLO - Iedere week wordt het ZSOM-programma op verschillende momenten uitgezonden in De Molenberg te Groenlo. De komende weken is er in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus geen Regiojournaal. In week 19 zijn wel de volgende programma's te zien.

Blaaskapel de Optimisten
Blaaskapel 'de Optimisten' werd in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie. Op 25 maart 2017 gaf de blaaskapel uit Breedenbroek een concert in De Hofnar te Aalten. Het gehele programma werd bij elkaar gepraat door Ben Donderwinkel. Het publiek genoot van zijn humor, maar ook van de muziek en zang van deze blaaskapel. Deze week het derde deel van dit concert.

Openluchtspel Borculo
Vanwege het coronavirus zijn veel openluchtspelen afgelast dit jaar. De komende weken zal de ZSOM openluchtspelen van de afgelopen jaren gaan uitzenden. In 2016 werd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo op vijf avonden het openluchtspel 'Ja zuster, nee zuster' opgevoerd, met onder andere Zuster Klivia en de liedjes 'Mijn Opa', 'De kat van ome Willem', 'Duiffies' en 'Een stekkie van de Fuchsia' om er zo maar een aantal op te noemen. Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek maakten een combinatie van de film en de musical als openluchtspel. Deze week het derde en laatste bedrijf.