Groljeugd onder leiding van jeugdtrainer Max de Vries jr. (op de voorgrond) geniet weer volop van een voetbaltraining. Foto: Theo Huijskes
Groljeugd onder leiding van jeugdtrainer Max de Vries jr. (op de voorgrond) geniet weer volop van een voetbaltraining. Foto: Theo Huijskes

Voetballertjes Grol weer
‘de wei in'

GROENLO - Ondanks dat het einde van de coronacrisis nog lang niet in zicht is, begint sportpark Den Elshof weer enigszins tot leven te komen. Naast het voorrecht van de tot de voetbalclub behorende jongste jeugd om weer een balletje te mogen trappen, pakken ook leden van de vrijwillige onderhoudsgroep met inachtneming van de daarvoor gestelde gedragsregels voorzichtig de draad weer op door de meest noodzakelijke karweitjes op te knappen. Zoals het besproeien van de natuurgrasvelden, het noodzakelijke onderhoud van de groenvoorzieningen. En het sportpark 'Grolse Boys-proof' maken, door het her en der aanbrengen van rode tinten in aanloop naar de definitieve fusiedatum: 1 september 2020.

Door Theo Huijskes

Met de speciale coronaregels zijn met ingang van woensdag 29 april de trainingen hervat door diverse leeftijdsklassen van de jeugdafdeling van Grol. Kan er door de leeftijdsklassen tot en met Onder13 op de normale wijze getraind worden, voor de leeftijdsklassen Onder15 tot en met Onder19 gelden de 1,5 meter-richtlijnen. Deze richtlijnen staan in een algemeen sportprotocol, dat de NOC-NSF heeft opgesteld voor de sportende jeugd. De nationale voetbalbond KNVB heeft aan de hand van het algemene sportprotocol voetbalprotocollen opgesteld voor onder meer de spelers, trainers, ouders en begeleiders.

Strikte voorwaarden
Het Grolbestuur heeft op zijn beurt een aantal te hanteren voorwaarden en uitgangspunten vastgesteld. Zo wordt het sportpark alleen opengesteld wanneer er trainingen voor de jeugd plaatsvinden. Voor het overige blijft het park gesloten. Het clubgebouw annex sportcafé blijft vooralsnog gesloten. Naast de richtlijnen voor de trainingsvormen geldt het verbod om op het sportpark om te kleden en te douchen. Daarnaast mogen ouders en begeleiders niet verder dan de fietsenstalling op de parkeerplaats, als zij hun kroost naar de voetbalclub brengen.
De diverse jeugdcategorieën kunnen dus weer een balletje trappen, maar de trainingen voor niet-leden worden nog even geparkeerd. Hierover voert het Grolbestuur nog overleg met de gemeente Oost Gelre. Ook met de Voetbalschool van S.V. Grol (OPA) is het bestuur nog in gesprek over een spoedige hervatting van de trainingen. Zoals bekend biedt de voetbalschool spelers en speelsters van 7 tot en met 15 jaar de gelegenheid extra gespecialiseerde trainingen te volgen, waarbij de oefeningen met name zijn afgestemd op techniek en coördinatie. Desgevraagd laat jeugdjeugdtrainer Max de Vries jr. als voetbalschool-coördinator weten dat hij een spoedige hervatting verwacht, mogelijk al begin mei.

Afbeelding