Geen hilarische taferelen tijdens Spelspektakel dit jaar. Foto: Henri Walterbos
Geen hilarische taferelen tijdens Spelspektakel dit jaar. Foto: Henri Walterbos

Geen Grolse Kermis 2020

GROENLO - “Het zijn bijzondere tijden. Door het coronavirus zijn we tijdelijk een samenleving ingegaan waar 1,5 meter afstand de norm is. Om eenieders veiligheid te waarborgen, zal de Grolse Kermis 2020 niet doorgaan,” aldus voorzitter Raymond Frank van Stichting Grolse Kermis (SGK). “Op 21 april 2020 is door het kabinet aangegeven dat de strenge regels rondom de intelligente lockdown grotendeels worden verlengd. Evenementen en festivals zoals de Grolse Kermis kunnen daardoor deze zomer niet doorgaan.”

Vanuit de SGK is gekeken of er creatieve manieren zijn om onderdelen van de Grolse Kermis in aangepaste vorm door te laten gaan. “De veiligheid van de kermisvierders, onze vrijwilligers, en al die anderen die zich voor de kermis inzetten staat voorop. In de situatie waar we nu zitten, kunnen wij dat niet voor de volle 100% garanderen. Daarom is besloten om de Grolse Kermis in zijn geheel niet door te laten gaan.”
Frank heeft als eerstejaars voorzitter grote waardering voor al het werk dat al in de organisatie van de Grolse Kermis 2020 is gestoken. “Ook bedanken we onze sponsoren en leveranciers die met ons meewerken en ons tegemoet komen door de gemaakte afspraken mee te nemen naar het volgend jaar. Top. Hoewel het nog onduidelijk is hoe de coronacrisis zich verder ontwikkelt, gaan we ervan uit iedereen weer te zien op de Grolse Kermis van vrijdag 20 augustus tot en met maandag 23 augustus 2021.”