Programma ZSOM

GROENLO - Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo. De komende weken is in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus geen regiojournaal.

Blaaskapel de Optimisten
Op 25 maart 2017 gaf blaaskapel De Optimisten uit Breedenbroek een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Vandaag het laatste deel van dit concert.

Openluchtspel Markelo
Op 19 juli 2019 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het openluchtspel 'Zo greun as grös', dat totaal tien keer werd opgevoerd in de Kösterskoele te Markelo. Zo greun as grös is een openluchtspel met veel humor, actie, voertuigen en dieren. Het stuk is geschreven door Willem Wilterdink en vervolgens bewerkt door het regieteam van de Kösterkoele.
Waar gaat het over? Een professor heeft voor zijn rust een huisje gekocht op het platteland. Hier krijgt hij te maken met de gebruiken van de buurt. Zijn dochter die met hem meegekomen is, vindt het maar niets in de 'rimboe'. Dat verandert als ze kennismaakt met de buurman, een jonge boer.
De professor op zijn beurt, krijgt criminelen op zijn dak die hem zijn 'levenswerk' afhandig proberen te maken. Kijk vandaag naar het eerste bedrijf

Kijk ook op www.zsom.nl en Youtube. U kunt kijken naar verschillende reportages.