Ben Verheij (rechts) draagt met een toespraakje de VVV-cadeaubonnen over aan Peter Stevens, locatiemanager van De Molenberg. Foto: Theo Huijskes
Ben Verheij (rechts) draagt met een toespraakje de VVV-cadeaubonnen over aan Peter Stevens, locatiemanager van De Molenberg. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Waardering van Stichting Vrienden van De Molenberg

GROENLO - Het bewijs dat zeker in de huidige coronacrisis de waardering voor het verplegend en verzorgend personeel, bijgestaan door tal van vrijwilligers, niet beperkt blijft tot alleen maar mooie woorden, werd deze week in Groenlo geleverd. In De Molenberg werden namelijk door de Stichting Vrienden van De Molenberg maar liefst 360 VVV-cadeaubonnen uitgereikt. Dit als een spontaan gebaar en blijk van waardering, met name bedoeld voor de door alle medewerkers aan de dag te leggen inzet en betrokkenheid in een tijd waarin de coronacrisis de invulling van het dagelijkse leven bepaalt. De uitreiking vond afgelopen maandag plaats, een dag voorafgaand aan de jaarlijks op 12 mei te houden ‘Dag van de Verpleging’.

Door Theo Huijskes

Deze keer een persoonlijke attentie
Voorzitter Ben Verheij van de in 1999 in het leven geroepen Stichting Vrienden van De Molenberg verwoordde dat juist de huidige, door de coronacrisis veroorzaakte levens- en werkomstandigheden voldoende aanleiding vormen om iets te ondernemen in de vorm van een persoonlijke attentie voor alle medewerkers. Zij, die dag in dag uit hun inzet en liefde aan de dag leggen voor alle bewoners van hetzij het woonzorgcentrum en het verpleeghuis dan wel een groepswoning, dagcentrum of appartement met zorg. In herinnering oproepende de vele activiteiten uit de afgelopen jaren, zijn de Vrienden van De Molenberg binnen de Stichting Marga Klompé niet meer weg te denken. Daarbij alleen nog maar wijzende op de aanschaf in de afgelopen jaren van onder andere een elektrokar, de aanschaf en plaatsing van een kweekkas, de inrichting van een beweegtuin, het aanbrengen van sfeerhoeken en dakterrassen, de aanschaf van een piano, de organisatie van een kerstmarkt en ga zo maar door.

Veel waardering voor de gewijzigde aanpak
In een ambiance met een zeer beperkt aantal personen, liet Verheij weten dat Stichting Vrienden van De Molenberg zeker in de huidige omstandigheden erg veel waardering heeft voor alle medewerkers van het woonzorgcentrum. “Om onze minister-president Mark Rutte maar te citeren, ook hier moest van de ene op de andere dag alles plotseling geheel anders. Met vijftig procent van de kennis, en mogelijk met nog wel veel minder, moest er voor de volle honderd procent gehandeld worden door alle binnen deze organisatie werkende medewerkers en vrijwilligers. En dat is de reden waarom wij hier staan. Om namelijk onze grote dank uit te spreken voor de aan de dag gelegde inzet om deze, plotseling gewijzigde aanpak uit te voeren.”

Locatiemanager Peter Stevens, die de welkome attenties in ontvangst nam, sprak namens alle medewerkers zijn erkentelijkheid en dank uit voor het warme gebaar.