Uit het archief: Voetballer van het seizoen 2018-2019 bij S.V. Grol: Mart Willemsen (midden). Foto: Theo Huijskes
Uit het archief: Voetballer van het seizoen 2018-2019 bij S.V. Grol: Mart Willemsen (midden). Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Supportersclub S.V. Grol tijdens coronacrisis

GROENLO - Zoals bij zovele evenementen, activiteiten en dergelijke, heeft de huidige coronacrisis ook een streep getrokken door de plannen van het nieuwbakken bestuur van de Supportersclub van S.V. Grol. In dit geval is de deceptie extra groot, omdat een nog maar pas aangetreden nieuw en tevens sterk verjongd bestuur stond te trappelen om zich van haar beste kant te laten zien met een vernieuwende aanpak van een aantal verenigingsactiviteiten en -festiviteiten.

Door Theo Huijskes

Het waren 43 jaar geleden de toen nog jeugdige Grolaanhangers Erik Schuurmans, Geert-Jan Stokkers, Henri Walterbos en Rob Westervoorde, die het initiatief namen voor de oprichting van een supportersclub. Onder het motto ‘Zo vader, zo zoon!’, staat het huidige nieuwe bestuur onder leiding van voorzitter Pim Westervoorde, zijnde de zoon van Rob Westervoorde, destijds één van de oprichters. Voor het overige zijn Leon Lans (secretaris), Quint Veld (penningmeester) en Jasper Bos, Jeroen Gerretsen, Quint Kristen, Wiebe Porskamp en Pim Reijerink (algemene leden) toegetreden tot het nieuwe bestuur.

Familiedag en Supporterscafé
Voorzitter Pim Westervoorde betreurt het dat alle reeds gemaakte plannen voorlopig de prullenbak in moeten, maar beseft tegelijkertijd terdege dat de gezondheid van de mens te allen tijde de hoogste prioriteit dient te hebben. “Een hobby als deze uitvoeren doe je samen, maar dit mag niet ten koste gaan van een mensenleven. Maar het blijft natuurlijk heel jammer. Zeker omdat wij als nieuw bestuur stonden te popelen om mensen, al dan niet voetballiefhebber, nog meer te (ver)binden met de voetbalclub Grol. En dat zeker in een jaar, waarin ook nog eens zustervereniging Grolse Boys zich bij ons aansluit. Mede daarom hadden wij als debuterend bestuur grootse plannen en dat met name bij de algemene afsluiting van het seizoen 2019-2020. Zo waren wij voornemens om een heuse familiedag bij ‘de Grol’ te organiseren. Daarnaast hadden wij een aantal nieuwe activiteiten in gedachten met als trekpleister een Supporterscafé. Dat alles gaat helaas niet door, maar geeft ons van de andere kant ook weer de energie om dit voornemen, indien mogelijk, in het nieuwe seizoen op te pakken.”

Geen voetballer van het jaar
In verband met de coronacrisis zal er deze keer ook geen voetballer van het jaar, geen super-supporter van het jaar, geen verenings- man dan wel vrouw van het jaar worden gekozen. Deze eretitels gingen in het afgelopen jaar nog naar respectievelijk Mart Willemsen, Willem te Kolste en Rita Arink. Volgens Westervoorde zal er aan deze uitverkiezingen in het nieuwe seizoen een extra lading worden meegegeven. “Als bestuur hopen wij eerst op een spoedige, goede afloop van de huidige crisis. Wij zijn in ieder geval voornemens om zo spoedig mogelijk bij elkaar te komen om een jaarplanning samen te stellen voor het seizoen 2020-2021. Alle leden van de Supportersclub, alsmede al die belangstellenden, die lid willen worden, zeggen wij toe dat wij op een opzienbarende wijze gaan uitpakken. Als nieuw bestuur willen wij maar één ding en dat is een nieuwe, frisse wind laten waaien, waarbij wij ons nog meer gaan richten op de gehele club, dat wil zeggen op alle geledingen binnen onze prachtige vereniging. En een mooier moment dan na hopelijk een spoedig einde van de huidige, bizarre crisis, is daarvoor in onze ogen niet denkbaar!”