CV De Knunnekes houdt rekening met betere tijden.
CV De Knunnekes houdt rekening met betere tijden. Theo Huijskes

CV De Knunnekes neemt plaats in de wachtkamer

Eerst de verdere corona-ontwikke-lingen afwachten

Door Theo Huijskes

GROENLO - Daar waar carnavalsvereniging De Knunnekes normaliter al vóór de zomervakanties een voorzichtige start maakt met de voorbereidingen voor de eerstvolgende carnavalscampagne, wordt er deze keer in de carnavalsveste Grolle, met het oog op de 58ste jaarlijkse editie op rij, vooralsnog plaats genomen in de wachtkamer. In een tijd, waarin de coronapandemie de gehele wereld in zijn grip heeft, vanzelfsprekend een voor de hand liggende beslissing. Het bestuur van de Groenlose carnavalsclub heeft deze beslissing in de afgelopen week aan haar leden laten weten.

In een speciale mailing geeft secretaris Peter Huisman namens het algemeen bestuur van de Grolse carnavalisten aan dat in deze bizarre tijden de aandacht moet zijn gericht op andere, belangrijker zaken dan carnaval. “Desalniettemin krijgen wij van diverse kanten in het algemeen en van een aantal geledingen en individuele leden binnen onze vereniging in het bijzonder berichten met vragen hoe wij als Knunnekes omgaan met de komende campagne. Als bestuur hanteren wij daarbij vooralsnog maar één motto en dat is dat de gezondheid van iedereen, carnavalist of geen carnavalist, te allen tijde voorop staat.”

Eind augustus pas een beslissing
Huisman geeft verder aan dat het bestuur alle vormen van berichtgeving over de coronacrisis nauwlettend in de gaten houdt. “Vooralsnog voelen wij ons genoodzaakt om tot eind augustus aanstaande plaats te nemen in de wachtkamer. Wij nemen aan dat er dan meer duidelijkheid is over hoe om te gaan met alles wat het gevolg is van de huidige coronapandemie”, aldus secretaris Huisman, die niet onvermeld wil laten dat de in 1963 opgerichte Grolse carnavalsclub door de jaren heen een bijna professionele organisatie heeft neergezet. Een organisatie met daarbij een meer dan duidelijke taakverdeling binnen alle verenigingsgeledingen en gardes, die van de ene op de andere dag in werking kan worden gezet zonder dat daarvoor eerst allerlei vooroverleg-vormen aan te pas moeten komen.

Geen zomeractiviteit dit jaar
Peter Huisman, in 2014 als Peter III zelf stadsprins met aan zijn zijde adjudant Maurice Krabbenborg, blijft samen met zijn collega-bestuursleden hopen en vertrouwen dat de totale carnavalscampagne 2020-2021 in zijn algehele, vertrouwde omvang met op woensdag 11 november aanstaande de traditionele elfde van de elfde-happening gewoon doorgang kan vinden. “Vooralsnog gaan wij uit van een positieve gedachtegang en houden wij nog geen rekening met een aangepast carnavalsprogramma, laat staan een algehele afgelasting.”

Het vorenstaande betekent ook dat de zomeractiviteit van de Prinsen- & Eregarde van De Knunnekes, die gepland was op zaterdag 4 juli aanstaande, niet doorgaat. Fluit & Duit, in dit geval het prinsenpaar van 2017: Harrie Hoitink en adjudant René Schuurmans, hoopt na de zomer (in september?) hun idee daarvoor alsnog tot uitvoering te kunnen brengen.