'Ik wil nog wal effen met ow op de foto.' Foto: Henri Walterbos
'Ik wil nog wal effen met ow op de foto.' Foto: Henri Walterbos

IJstraktatie voor vaste gasten ‘Jaartje meer’

GROENLO - “Als jullie niet naar ons toe kunnen komen dan komen we maar naar jullie toe en willen we jullie verrassen met een ijsje van de IJstaxi.” Er klinkt bij zowel Huize ‘de Schans Jaartsveld’ en ‘de Kimpenkamp’ applaus voor de woorden van Jeannette te Luke als ze het doel van het bezoek van enkele leden van de Stichting Grolse Kermis (SGK) vertelt aan de bewoners van beide huizen van Stichting De Lichtenvoorde en Jim Wijnen, met zijn fel oranje gekleurde ijstaxi, introduceert.

Door Henri Walterbos

“De mensen van deze beide huizen komen ieder jaar trouw met een grote groep naar ‘Een jaartje meer’ toe, een ochtend vol vermaak, muziek en iets lekkers voor ouderen als onderdeel van de Grolse Kermis. Het is de ochtend van hen, waarbij de tent ieder jaar bomvol is. We vonden het leuk hun te verrassen.”
Het gebaar wordt zeer gewaardeerd. Ook door Freek Greven, groepsleider op de Schans Jaartsveld; “Ieder jaar gaan we met een groep naar ‘Een jaartje meer’ toe. De bewoners vinden dat prachtig en vermaken zich altijd prima. Ze zien er echt naar uit. Het is jammer dat het dit jaar niet doorgaat natuurlijk, maar begrijpelijk. Dan is dit gebaar wel heel erg leuk. We hebben het de mensen vanmiddag verteld.”

Senioren en Zonnebloem
Ook andere vaste bezoekers worden niet vergeten vertelt Jeannette, van de organisatie en met organisatiemaatje Ronald Westervoorde en SGK-voorzitter Raymond Frank aanwezig om de traktatie luister bij te zetten. “Een andere groep die trouwe bezoekers zijn aan ‘Een jaartje meer’ zijn mensen van de Zonnebloem en de Seniorenvereniging. Ook hen vergeten we niet. Zij krijgen ook nog een attentie. We hebben een hele fijne samenwerking met hun. Zij maken ‘Een jaartje meer’ mede tot een succes.”

'Ie mag
wal vaker
weerkommen'


Jim Wijnen geeft de bezoekers de keuze uit meerdere smaken. “Zeg maar wat u hebben wilt. U mag twee bolletjes per persoon. Ik heb kers, aardbei, vanille, stracciatella en mango.” “Doe mij maar banaan,” verzoekt de eerste gast staand bij de fel oranje gekleurde ijswinkel op willen. “Ik wil graag drie bolletjes,” vraagt een ander. “Ie mag wal vaker weerkommen,” roept een bewoner Jim na, die er om moet lachen. Met bewoner Theo op de Kimpenkamp poseert Jim voor zijn kar als Theo hier om vraagt. “Ie hebt lekkere ijsjes,” geeft Theo hem nog mee. Na afloop kijken de SGK-afgezanten tevreden terug op de actie. “We willen de mensen laten merken dat we ze niet vergeten. Ze hebben het al moeilijk genoeg, met dat corona-gebeuren erbij helemaal. Je kunt niets doen,” vertelt Jeannette.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding