De toeschouwers bij de wedstrijd Grol - DVC ’26 hielden zich keurig aan de coronaregels. Foto: Theo Huijskes

Grol wint oefenwedstrijd van DVC ’26: 3-0

Coronaregels op perfecte wijze ingevoerd en nageleefd

Door Theo Huijskes

GROENLO - De vervelende smaak, overgehouden aan de oefenwedstrijd tegen Silvolde, waarbij de gemeente Oost Gelre noodgedwongen een gele kaart aan S.V. Grol uitdeelde in verband met overtreding van de coronaregels, is helemaal weggespoeld. De opgelegde voorschriften werden onder andere in het afgelopen weekend strikt nageleefd bij de zowel op zaterdag als op zondag gespeelde wedstrijden. Op beide dagen mochten er niet meer dan 250 bezoekers tegelijkertijd op het sportpark Den Elshof aanwezig zijn. Een en ander werd nauwgezet bewaakt met een registratie bij binnenkomst. Ook werd bezoekers verzocht om handen te desinfecteren en om anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Om die afstand nauwgezet te kunnen hanteren, had men stickers aangebracht op niet alleen de stoeltjes op de tribune, maar ook op de bovenkant van de omheining rondom het hoofdveld. Stickers die aangeven waar je wel of niet mag staan dan wel zitten.

Afgelopen zaterdag speelde Grol een nuttige oefenwedstrijd tegen DVC ’26 uit Didam, evenals Grol in de komende competitie uitkomende in de tweede klasse KNVB, in dit geval de Gelderse tweede klasse, terwijl Grol uitkomt in de Twentse tweede klasse. Oefenmeester William Krabbenborg benutte deze wedstrijd om nog eens zijn bijna voltallige selectie speeltijd te gunnen. Het gevolg hiervan was dat, behoudens enkele uitzonderingen, in de tweede helft een totaal ander team binnen de lijnen kwam. Door de terugkeer van Wouter Pillen, de komst van twee spelers van buitenaf en de meer dan verrassende inbreng van een aantal aanstormende jeugdspelers, is er al een hevige concurrentiestrijd losgebarsten. Over het voorlopige raamwerk voor de basis-elf van Grol 1 zal deze week meer, zij het voorlopige duidelijkheid komen wanneer Grol oefent tegen Longa ’30 (dinsdag 18 augustus om 20.00 uur in Lichtenvoorde) en RKZVC (zaterdag 22 augustus om 18.00 uur in Zieuwent). Deze interessante oefenpotten tegen een tweetal succesvolle hoofdklassers wil trainer/coach Krabbenborg in geen geval aangrijpen om te experimenteren met twee verschillende teams.

Tegen DVC ’26 behaalde Grol een dik verdiende zege. In de 10de minuut van de eerste helft was het Rick Arink, die op aangeven van Wouter Rexwinkel de 1-0 liet aantekenen. Ondanks meerdere kansen aan Grolzijde en een grove overtreding op Wouter Rexwinkel, die door scheidsrechter Leo Garstenveld niet werd bestraft met een strafschop, was dat tevens de ruststand. In de tweede helft werd een fraaie aanval, waarvoor een sterk spelende Eduardo de Sousa Cavalcante de basis legde, afgerond met een treffer van Tycho Riteco: 2-0, waarna vervolgens een eigen doelpunt van DVC ’26 de eindstand op 3-0 bepaalde.

Afgelopen zondag werd door de Grol 1-selectie van het seizoen 2019-2020 afscheid genomen van een tweetal spelers, te weten Michel Kamphuis, die in Grol 2 gaat voetballen, en Thomas Porskamp, die met zijn vriendin verhuist naar Teuge en zich daar gaat aansluiten bij de eerste selectie van de plaatselijke voetbalclub. Het afscheid ging gepaard met een wedstrijd tegen een team samengesteld uit spelers, waarmee zowel Kamphuis als Porskamp in de afgelopen jaren hebben samengespeeld. Bij deze gelegenheid werd er naast de aanwezigheid van familieleden en vrienden ook acte de présence gegeven door een aantal trainers, die voorheen de eerste selectie van Grol van oefenstof hebben voorzien.