Op veilige afstand kan er weer gebridged worden in De Mattelier. Foto: Mark Ebbers
Op veilige afstand kan er weer gebridged worden in De Mattelier. Foto: Mark Ebbers

Op veilige afstand kan er weer gebridged worden

GROENLO - Op dinsdag 1 september zou het nieuwe bridgeseizoen van start moeten gaan in de Mattelier. De vraag is echter of het verantwoord is om het nieuwe bridgeseizoen te beginnen.

DSB-GROENLO heeft in overleg met de leiding van de Mattelier besloten om voorzichtig van start te gaan met het nieuwe seizoen. Het is niet mogelijk om met een groep van 100 personen in de zaal van de Mattelier te beginnen. In de zaal die de bridgevereniging gebruikt kunnen drie rijen van vijf tafels geplaatst worden worden, zodat aan alle RIVM afstandsvoorschriften wordt voldaan. Drie rijen van tafels, waarbij de spelers per plaats telkens twee tafels gebruiken. Dan zitten de spelers zeker 1,5 meter uit elkaar. Elke dinsdagavond kunnen 30 paren, dus 60 mensen spelen.

Het bestuur heeft daarom besloten om op dinsdag 1 september de leden, voor zover ze dat willen, uit te nodigen voor de eerste speelavond van het nieuwe bridgeseizoen. Het zal een avond vrij bridgen zijn zonder competitieverband. Omdat bijna alle leden in de risicogroep vallen, wordt er rekening mee gehouden dat een aantal leden voorlopig niet zal willen spelen. Het bestuur verstrekt aan alle leden via een mail de nodige informatie.

Het seizoen 2019 – 2020 eindigde op dinsdag 10 maart. Toen werd voor de laatste keer gespeeld. De vierde ronde kon niet meer afgemaakt worden. Na drie speelrondes is het clubkampioenschap opgemaakt. Op de eerste plaats eindigde het paar Fien Kolkman en Jan Beerten. Zij werden de nieuwe clubkampioen. Op de tweede plaats kwam het paar Gerda en Hennie Hilderink. De derde plaats werd gedeeld door de paren Afra Avezaat/Lizet Scheers en Henk Dekker/Michael Daniël.