Programma ZSOM

GROENLO - Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

Bloemencorso Beltrum 2019
Helaas gaan dit jaar de bloemencorso’s in de Achterhoek vanwege de corona-virus niet door. De komende weken kunt u kijken naar de corso’s van 2019. Tien grote corsowagens beplakt met vele honderdduizenden dahlia’s kwamen op zondag 1 september 2019 in de straten van Beltrum voorbij. Stuk voor stuk bijzondere creaties, gemaakt door bouwers die dag en nacht aan de wagens hebben gewerkt. De muziek en de figuratie op en rond de wagen maakten de optocht helemaal af. Honderden vrijwilligers uit Beltrum hielpen mee om samen de duizenden bezoekers een fantastisch bloemencorso te bezorgen. De ZSOM stond met de regiewagen en drie camera’s bij de Hassinkhof.

De bloemencorso’s 2019 van Rekken, Winterswijk, Beltrum en Lichtenvoorde kunt u later ook terugkijken op onze website en op YouTube.

ZSOM Regiojournaal
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de actualiteiten van de afgelopen twee weken uit uw regio.

Op bezoek bij...
Dit keer was cameraman Harry Langenberg op bezoek bij Wim Kersten in Zutphen. Wim heeft in 2017 een vlindertuin opgestart, een samenwerkingsproject met Stichting Natuureducatie Terra incognita. Een vlindertuin die in twee jaar tijd is gegroeid naar een tuin die al door talrijke mensen bezocht is. In vlindertuin 'De Kas' ben je middenin een tropische omgeving vol vlinders en planten. Een prachtige plek om te filmen en te fotograferen. Vlinders planten zich voort door eitjes te leggen, waaruit in een later stadium een rups tevoorschijn komt die weer later verpopt tot vlinder. Wim vertelt hoe hij aan deze vlinders komt en hoe ze verzorgd worden. Hij kan op een boeiende manier vertellen over deze prachtige gevleugelde insecten.