Frank Lageschaar. Foto: PR
Frank Lageschaar. Foto: PR

Frank ‘on tour’; Enschede - Groenlo

GROENLO/ENSCHEDE - Zijn levensmotto ‘Have Fun, Enjoy life!’, Zijn idool: Johan Cruijff. Zijn ultieme doel: met behulp van de Cruijff-Foundation een Johan Cruijff-Court realiseren ten behoeve van de jeugd in zijn geboorteplaats Groenlo, ter gelegenheid van zijn 35-jarig ‘jubileum’ in een rolstoel, september 2021. Frank Lageschaar (56), zwaar gehandicapt, vanwege een dwarslaesie, woont en leeft dan wel in Enschede, zijn hart ligt in Groenlo, waar hij snel hoopt terug te keren. “Ik woon in een Fokus woning in Enschede, maar wil naar Groenlo naar een plek met 24 uurs ADL zorg, net zoals Fokus biedt. Zelfstandig in een appartement, liefst begane grond.”

Door Henri Walterbos

Drie maand geleden kondigde Frank acties aan om gelden binnen te halen om het Cruijff-Court te verwezenlijken in 2021. De kosten bedragen ruim 100.000 euro. Over zijn plannen voerde Frank onder meer al gesprekken met de gemeente Oost Gelre en Hans Scheinck, voorzitter van sv Grol. Frank hoopt het geld onder meer binnen te halen door middel van een doneeractie en het werven van sponsoren. "Dit verloopt voorspoedig", aldus de initiator. Op 5 juli 2021 hoopt Frank het benodigde geld te hebben opgehaald.

Enschede-Groenlo
Kondigde Frank aan dat hij voornemens was zich een keer met zijn elektrische rolstoel van Enschede naar Groenlo te verplaatsen, woensdag 2 september staat dit al te gebeuren. “Als ik eenmaal op stoom ben, dan ben ik niet te stoppen en ga ik door”, verklaart Frank zijn doortastendheid. Om 9.00 uur vertrekt Frank in Enschede. Rond het middaguur hoopt Frank bij Brouwersnös te zijn alwaar de accu’s worden vervangen, evenals tussen 15.30 en 16.00 uur. “Na de middagpauze bij Brouwersnös maak ik een tocht door Groenlo, en door Zwolle, langs mijn sponsoren die mij per kilometer sponsoren of voor de hele dag. Dan kunnen ze zien dat ik bezig ben. Ik eet tegen de avond bij Welgelegen en sluit de dag bij Brouwersnös af met naborrelen met degene die mij die dag op de fiets begeleidt. ’s Avonds word ik teruggebracht naar Enschede.” Frank zal de gehele dag het speciale shirt dat hij van de Cruijff-Foundation ontving dragen, evenals de vlag van de foundation aan zijn rolstoel.

'Als ik eenmaal
op stoom ben,
dan ben ik
niet te
stoppen'


Sponsoren
Vele tientallen mogelijke sponsoren schreef hij aan, met als gevolg vele toezeggingen. Ook voor materiaal en diensten voor het Cruijff-Court, in plaats van geld. “Dat scheelt ook alweer kosten.” Zowel per kilometer (de tocht zal 33/34 kilometer zijn,HW) als voor de dag wordt gedoneerd. “Vele bedrijven maar ook alle voetbalclubs, Ministerie van VWS, de minister-president, de KNVB, de NOC/NSF, de Tweede Kamer heb ik aangeschreven. De tocht achteraf sponsoren kan ook,” laat Frank weten.

Frank is te volgen op Instagram; lageschaarfrank, Twitter; @FLageshaar. Doneren kan middels zijn actiepagina op de site van de Cruyff-Foundation; https://acties.cruyff-foundation.org/