ZSOM-programma

GROENLO - ZSOM-televisieprogramma van week: 39-2020 Iedere week wordt dit programma op verschillende momenten uitgezonden in de Molenberg te Groenlo.

Blaaskapel de Optimisten
Blaaskapel 'de Optimisten' werd in 1974 opgericht op initiatief van een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie. In de beginjaren werd er hoofdzakelijk Böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht.

Geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië zoals Moravanka en Mistrinanka begin jaren tachtig, begonnen de Optimisten met het spelen van origineel Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes met alle optredens die jaarlijks verzorgd worden.

Op 25 maart 2017 gaf de blaaskapel een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Het gehele programma werd bij elkaar gepraat door Ben Donderwinkel. Het publiek genoot van zijn humor, maar ook van de muziek en zang van deze blaaskapel. Deze week het eerste deel.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2020 wordt men op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Festunieker
'Festunique’ staat normaliter bekend om haar dahliawagens, theaterspektakels en gezellige muziek. Toen echter bekend werd dat Festunique in deze vorm niet door zou kunnen gaan vanwege het coronavirus, werd er snel actie ondernomen. ‘Geen rijdend corso dit jaar… dan laten we de mensen toch zelf langs het corso rijden?’ was één van de reacties onder de wagenbouwers.

Dat Festunique in haar gebruikelijke vorm dit jaar helaas niet door kan gaan betekent immers niet dat er niets mogelijk is. Het alternatief is een eenmalige corsoroute onder de noemer ‘Festunieker’. De route leidt fietsers veelal over de mooie kerkepaden die het buitengebied van Beltrum rijk is. De ZSOM heeft hiervan een impressie gemaakt.


Vrouwengilde Groenlo: nog geen bijeenkomsten

GROENLO - Het Vrouwengilde Groenlo heeft besloten om de bijeenkomsten van het gilde bij City Lido nog niet weer op te starten, in verband met de gezondheidsrisico's voor de leden.