Eindfinalisten Guido Beerten, Willy Klein Gebbink, Tessa en André Rooks bij de ingang van de veldbaan. Foto: PR
Eindfinalisten Guido Beerten, Willy Klein Gebbink, Tessa en André Rooks bij de ingang van de veldbaan. Foto: PR

Klein Gebbink en Beerten winnaars Aloys Hallerietcup

Guido Beerten wint voor het derde jaar op rij, telkens met een andere partner

GROENLO - Op zondag 20 september werden de laatste wedstrijden gehouden op de veldbaan van Klootschietvereniging (KV) Zwolle om de Aloys Hallerietcup. Tijdens deze wedstrijden wordt er in koppels van twee personen gegooid op de veldbaan. Er werd beide zondagen heel goed gegooid en de veldbaan lag er met name tijdens de finale prachtig bij.

In poule C wisten Ramon Halleriet en Clemens Goossens hun wedstrijden te winnen met 3 punten en een totaal van 1801 meter.
In poule B was het team van Carmen Dorsthorst en Bennie Smeenk overtuigd winnaar met 6 punten en een totaal van 2551 meter. In deze poule gooiden de teams een wedstrijd meer, vandaar het verschil in meters met de andere poules.

In poule A was het spannend en eindigden alle drie de teams met twee punten. Het totaal aantal gegooide meters moest hierbij de doorslag geven. Dit betekende dat het team van Willy Klein Gebbink en Guido Beerten als eerste eindigde met een afstand van 1853 meter. Tweede werd het team van Tessa en André Rooks met een afstand van 1830 meter en als derde eindigde het team van Hans Rooks en Niek Smeenk met een afstand van 1724 meter.

In de eindfinale wonnen zowel het team van Willy Klein Gebbink en Guido Beerten als het team van Tessa en André Rooks een wedstrijd. Met een verschil van slechts 4 meter over twee wedstrijden won het team van Willy Klein Gebbink en Guido Beerten uiteindelijk de finale. Voor Guido Beerten was dit het derde jaar op rij dat hij in de finale kwam en ook, telkens met een andere partner, de Aloys Hallerietcup wist te winnen.