Henri Weikamp nieuwe voorzitter

Voor het eerst sinds lange tijd geen Cuppers aan het roer bij RKZVC

ZIEUWENT - Voor het eerst in zo ongeveer een halve eeuw moet de Zieuwentse voetbalvereniging RKZVC het doen zonder een Cuppers als voorzitter. Tijdens de afgelopen maandag in zaal Het Witte Paard in Zieuwent gehouden algemene ledenvergadering nam de club afscheid van voorzitter Johnny Cuppers die na vijf jaar penningmeester te zijn geweest en vervolgens achttien jaar voorzitter afscheid nam. Zijn vader Jan was hem al voorgegaan als preses, liefst 31 jaar lang. Met Henri Weikamp, die met algemene stemmen tot opvolger werd gekozen, gaat de club een nieuw tijdperk in.

Voorafgaande aan de alv laat de 56-jarige Cuppers weten dat het wat hem betreft mooi is geweest. “Drie jaar geleden had ik al aangegeven te willen stoppen, maar er waren destijds toch nog enkele zaken die onder mijn bewind afgerond moesten worden. Inmiddels is wat mij betreft alles al eens voorbij gekomen. Bovendien zit er nu een compleet en bijzonder capabel bestuur waar de club straks onder aanvoering van Henri Weikamp mee verder kan. Daarnaast vind ik ook dat een jongere generatie de leiding van de club moet overnemen.”
Is er nog een kans dat (klein)zoon David gaat zorgen voor een derde Cuppers als voorzitter van RKZVC? “Dat sluit ik uit. Hij is wel actief voetballer bij de club, maar zijn interesses liggen niet op het bestuurlijke vlak. Ik ben allang tevreden dat hij bereid is om t.z.t. de leiding van ons bedrijf (Cuppers Carrosserieën, ThH) over te nemen.”

Goed draaiende club
De opvolger van Cuppers is geen onbekende bij de club, alsmede in het dorp. De in Mariënvelde geboren Weikamp, in het dagelijks leven docent Duits en Engels aan Chr. College Schaersvoorde in Aalten en Dinxperlo heeft in Zieuwent gewoond.

'Er zit nu

een compleet

en bijzonder

capabel

bestuur'

Tegenwoordig huist hij met zijn vriendin in Winterswijk. Weikamp is nog steeds als teammanager werkzaam bij de voetbalclub AZSV in Aalten, maar is met diverse hand- en spandiensten altijd betrokken gebleven bij de Zieuwentse club. Met als een van zijn meest aansprekende functies die van medeorganisator van het Seesing Tournament.

“Ik ben al sinds 1984 lid van de club, heb er in het verleden ook actief gevoetbald en weet heel goed wat er reilt en zeilt. Eén ding is zeker en dat is dat ik in een goed draaiende club aan het bestuurlijke roer kom te staan. Maar aandacht voor het totaal blijft geboden. Bijvoorbeeld met betrekking tot het feit dat zich steeds minder jeugdspelers aandienen. RKZVC kent dit seizoen slechts één D- en E-team”, aldus Weikamp.

Absoluut hoogtepunt
Cuppers noemt het bereiken van de hoofdklasse door RKZVC sportief gezien het absolute hoogtepunt uit zijn bestuursperiode. “Verder beschouw ik de realisatie van het nieuwe verenigingsgebouw inclusief kantine als een hoogtepunt. Zeker door de zelfwerkzaamheid waarmee dit tot stand is gekomen.

En daarnaast natuurlijk de zes nieuwe kleedkamers en de aanleg van het kunstgras compleet met nieuwe veldverlichting. Ik ben blij met de betrokkenheid van de Zieuwentse bevolking bij de club. RKZVC is de trots van Zieuwent en dan geeft het een goed gevoel om daar voorzitter van te mogen zijn.”

Weikamp geeft aan het standpunt van Cuppers te delen waar het gaat om het niet betalen van verenigingskrachten en spelers. “RKZVC staat bekend om haar zelfredzaamheid. En dat geldt ook voor de spelers in de eerste selectie. Geen enkele speler krijgt een financiële vergoeding. Sterker nog, ook de spelers betalen evenals alle overige spelende leden gewoon contributie.”

Samenwerking wordt
noodzakelijk
Cuppers geeft aan dat verdere samenwerking tussen de voetbalclubs in Oost Gelre langzamerhand bittere noodzaak wordt. Weikamp deelt die mening en vindt dat hieraan op korte termijn extra aandacht moet worden besteed.

Beide heren staan er nog steeds achter dat RKZVC destijds niet meedeed aan de samenwerking tussen KSH Harreveld en VV Mariënveld met als resultaat HMC’17, Oorzaak was het heersende cultuurverschil.

'Niemand van

ons ontkomt

aan een

verdere vorm

van

samenwerking'


"Let wel, 80 procent van de RKZVC-leden was toen tegen. Maar dat mag vanwege de zich in sneltreinvaart opvolgende ontwikkelingen geen reden meer zijn om nu niet opnieuw met elkaar aan tafel te gaan." Volgens Cuppers hebben de jeugdbesturen reeds intensief contact en Weikamp onderstreept het belang daarvan, wijzend op de alsmaar teruglopende leerlingenaantallen op de basisscholen: "Niemand van ons ontkomt aan een verdere vorm van samenwerking, maar ik bepaal dat uiteraard niet alleen. Dadelijk als nieuwbakken voorzitter zal ik mijn ideeën op tafel gooien en dan is het vervolgens aan het bestuur om daar wel of niet een vervolg aan te geven.”