De eerste palen voor de nieuwe vestiging van Rolugro Groenlo worden gehesen en geplaatst. Foto: Theo Huijskes
De eerste palen voor de nieuwe vestiging van Rolugro Groenlo worden gehesen en geplaatst. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Nieuwbouw Rolugro pitch & equipment in Groenlo

GROENLO - Na een circa tienjarige, bijzonder succesvolle periode in de kunstgraswereld, gaat Rolugro Groenlo de huidige locatie aan de Batterij in Groenlo verlaten om een nieuw te bouwen vestiging op het bedrijventerrein De Laarberg te betrekken. Afgelopen maandagmorgen diende zich in het kader van deze op komst zijnde verhuizing een mooi fotomoment aan toen de eerste paal voor de nieuwbouw werd gehesen en geplaatst.

Door Theo Huijskes

Dit alles onder het toeziend oog van de trotse Rolugro-directeur Rob Oude Luttikhuis. “Dit is inderdaad een bijzonder moment”, aldus de in Hengelo Ov. geboren Oude Luttikhuis, die zich niet alleen vanwege zijn eigen bedrijf, maar ook op andere terreinen met zijn gezin van een inmiddels al niet meer uit te wissen plaatsje heeft verzekerd binnen de Groenlose gemeenschap. “Na een achtjarige periode bij het Sociaal Werkvoorzieningsschap Hameland en vijf jaar CSC Sport, ben ik rond 2010 op een zolderkamer en vervolgens in met name het huidige, in eigendom van de Gebr. Klein Gunnewiek zijnde pand voor mijzelf begonnen.”

Kunstgrasvelden in Duitsland
Het overgrote deel van Rolugro's orderportefeuille wordt gevuld met het compleet aanleggen van grote kunstgrasvelden en dat niet alleen in Nederland, maar zeker ook in Duitsland. “Dit wil overigens niet zeggen dat kleine kunstgrasveldjes en dergelijke niet onze aandacht hebben. Zo hebben wij onlangs in Enschede nog schitterende kunstgras-minivelden aangelegd.” Aldus Oude Luttikhuis, die daarnaast niet onvermeld wil laten dat zijn bedrijf zich in samenwerking met onder andere het Groenlose bedrijf Rouwmaat Groep ook helemaal toelegt op de recycling van afgedankt, versleten kunstgras.

Opening nieuwbouw in het voorjaar van 2020
Over de nieuwe locatie voor zijn, uit circa acht medewerkers bestaande bedrijf, is Oude Luttikhuis razend enthousiast. “Zonder gebruikmaking van de Grolse wind ben ik er helemaal van overtuigd dat ik straks uit bedrijfsoogpunt gezien het mooiste plekje van Groenlo heb. Niet voor niets heb ik deze kavel reeds in 2017 aangekocht, wetende dat wij na verloop van tijd in ons huidige onderkomen niet alle machines en materialen meer kwijt kunnen. Eind 2020 hoop ik dat het zover gereed is dat wij de laatste hand, alsmede de inrichting zelf kunnen doen, zodat het totaalplaatje ergens in het voorjaar van 2021 gereed is.”