Handbal

HCL/Loo-Groessen DS4- HV Grol DS4

GROENLO - Nadat dames 4 van handbalvereniging Grol hun eerste thuiswedstrijd hadden gewonnen met 16-6, waren ze erop gebrand om de eerste uitwedstrijd ook te winnen en zo de koppositie te behouden.

HV Grol opende de score met een mooi wisseltje en een sprongworp door Loran vanaf de rechteropbouw. Marijn scoorde vanaf de linkeropbouw de 0-2. Loo/Groessen kwam door de gevaarlijke speelster met rugnummer 6 op gelijke hoogte en zelfs langszij naar 3-2. Tot aan de rust scoorden Rianne, Diede en Loran nog een aantal keer waarmee de ruststand op 6-6 uit kwam.
In de tweede helft zette HV Grol zich weer op voorsprong door een doelpunt vanaf de opbouw. Door dreiging vanaf de linkeropbouw kwam er ook ruimte op de hoek waardoor Dion de 7-8 kon maken. Door een penalty, een mooie bal van Rianne uit stand en een één-tweetje met de cirkelspeelster Joyce kwam 8-11 op het scorebord. Via een gelukje kwam Grol op een 8-12 voorsprong. Bij een aanval van Loo/Groessen stapte de sterk spelende keepster Lorin tijdens een redding op de bal en klapte haar enkel om. Ze kon helaas niet verder spelen.

Vanaf dat moment lukte het HV Grol aanvallend niet meer om de kansen af te maken en kon Loo/Groessen steeds dichterbij komen. Langzaam kwamen ze dichterbij totdat met nog ongeveer 1 minuut op de klok de 13-12 viel. Gelijkspel was zeker gezien het handbalspel verdiend geweest.
Hopelijk kunnen de dames zondag 25 oktober weer het handbalveld in om lekker te ballen tegen Erix uit Lichtenvoorde om deze teleurstelling weg te spelen.