MVG-voorzitter Frank Raben links met Peter Woertman rechts en Maarten Scholten midden. Foto: Theo Huijskes
MVG-voorzitter Frank Raben links met Peter Woertman rechts en Maarten Scholten midden. Foto: Theo Huijskes

Muziekvereniging Groenlo ook in coronatijd actief

De maand november staat in het teken van de snertactie!

Door Theo Huijskes

GROENLO - Coronacrisis of geen coronacrisis, Muziekvereniging Groenlo blijft het standpunt huldigen dat men doorlopend de morele verplichting heeft om zich bij tijd en wijle te presenteren aan de Groenlose bevolking, met inbegrip van de buurtschappen Zwolle, Eefsele, Avest en Voor-Beltrum. In de huidige situatie wil het Grolse muziekgezelschap de aandacht vestigen op het feit dat de gehele maand november in het teken staat van de jaarlijkse snertactie. Daarover en over andere zaken betreffende de vereniging, praat deze krant in SCC De Mattelier met Frank Raben, voorzitter van MVG, alsmede met Peter Woertman en Maarten Scholten, twee leden van de commissie die belast is met de organisatie van de snertactie.

“Laten wij vooropstellen dat ook wij enorm balen dat er als gevolg van de coronacrisis ook bij onze vereniging een streep moet worden gehaald door tal van activiteiten. Maar ondanks het gegeven dat het verenigingsjaar 2020 nu al als afgeschreven kan worden beschouwd, beseffen ook wij terdege dat de gezondheid van iedereen in deze wereld, in Nederland en dicht bij huis in Groenlo voorop staat”, aldus een gezamenlijke reactie van de drie verenigingsmensen.

“Maar desalniettemin laten wij ons niet helemaal uit het veld slaan en steken daarom onze tijd en energie in de snertactie, die al meer dan 40 jaar onafgebroken wordt georganiseerd en al met al zelfs meer dan 40 jaar door in een eerder stadium de RK Leo Harmonie en sinds de naamswijziging met ingang van 1 januari 2012 door Muziekvereniging Groenlo.”

Snert online bestellen
Voorzitter Frank Raben geeft aan dat ook gedurende de coronapandemie de onkosten binnen de vereniging gewoon doorgaan. “Als bestuur houden wij op de jaarlijkse begroting al jaren achtereen rekening met de opbrengsten van de snertactie. Daarom hebben wij een alternatief bedacht, waarbij het voor de liefhebber vrij gemakkelijk wordt gemaakt om de snert te bestellen.” Aangevuld door Peter Woertman en Maarten Scholten, die samen met Angela Roerdink en Hanneke Nienhuis de ‘Snertcommissie’ vormen, met de woorden dat iedereen vanaf 1 november tot en met 21 november de altijd overheerlijke snert online kan bestellen. Kijk voor informatie op www.muziekvereniginggroenlo.nl/snertactie. Op deze manier kan er niet alleen besteld, maar tegelijkertijd via iDEAL online betaald worden. De kosten zijn 5 euro voor een liter diep ingevroren snert en 22,50 euro voor vijf liter. De bestelling kan dan op zaterdag 28 november tot 12.00 uur bij Welgro aan de Parallelweg in Groenlo worden opgehaald. Ook kan men er voor kiezen de snert aan huis te laten bezorgen. Dit kan bij de bestelling worden aangegeven.

Medewerking van Jumbo en Albert Heijn
Daarnaast heeft de organisatie voor een passend alternatief gezorgd, waardoor belangstellenden ook de snert kunnen bemachtigen. Woertman en Scholten daarover: “Dankzij de medewerking van de gemeente Oost Gelre en de beide supermarktdirecties, staan we als MVG met onze verkoopkraam op zaterdag 21 november van 8.00 uur tot 16.00 uur zowel bij Jumbo aan de Borculoseweg als bij Albert Heijn in de Beltrumsestraat om onze ambachtelijke, rijk gevulde erwtensoep te verkopen. Op deze manier proberen wij zo de inwoners van Groenlo en omliggende buurtschappen zoveel mogelijk tegemoet te komen. Dit alles onder het motto: ‘Verwen jezelf met lekkere erwtensoep en steun Muziekvereniging Groenlo!’. De diverse geledingen van Muziekvereniging Groenlo met in totaal maar liefst 110 actieve, in dit geval musicerende leden dankt iedereen op voorhand alvast voor de spontane medewerking.”