Circuittraining op 1½ meter afstand onder leiding van hersteltrainer Gerry van Dongeren. Foto: Theo Huijskes

Circuittraining op 1½ meter afstand onder leiding van hersteltrainer Gerry van Dongeren. Foto: Theo Huijskes

Grol biedt innovatieve oplossingen voor actieve leden

GROENLO - Bij voetbalvereniging Grol wordt op diverse terreinen geïmproviseerd om de spelende leden in beweging te houden. Zo vond er afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof een georganiseerde circuittraining plaats voor de categorie recreatieve senioren. Een initiatief in lijn met de RIVM-richtlijnen, die zeggen dat er weer getraind mag worden in groepjes van vier senioren. Een zestal trainers (William Krabbenborg, Jos Heutinck, Bjorn Koldeweij, Patrick te Voortwis, Walter Vrijdag en Gerry van Dongeren) hadden zich bereid verklaard om de organisatie en invulling hiervan op zich te nemen.

Door Theo Huijskes

Ook voor de leden van de jeugdafdeling is en wordt er het nodige georganiseerd om toch iedereen zoveel mogelijk bezig te houden. Zo kreeg de jeugd JO10-1 en JO10-2 eerder deze maand een alternatief programma aangeboden, waarbij een mountainbike-clinic in de bossen rond Groenlo op het programma stond. Een activiteit die bijzonder in de smaak viel. Hetzelfde was het geval bij de jeugd JO11-1 en JO11-2, die vermaakt werd met een ouderwets potje straatvoetbal, gehouden op het parkeerterrein van het sportpark Den Elshof.

Online-trainingen
Hiermee is 13 november een definitieve start gemaakt, na in oktober op initiatief van het voetbalbestuur en enkele selectietrainers met een pilot de proef op de som te hebben genomen. Trainingen die via de digitale weg naar de spelers komen, die ervoor zorgen dat er niet alleen coronaproof, maar ook nog eens een extra getraind kan worden. Met deze trainingen, bedoeld voor spelers in de diverse jeugdklassen, wordt met name beoogd om aspecten als lichaamscoördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en spierkracht te verbeteren. Aan de basis van deze jeugdtrainingen staan onder anderen Jules Stokkers en Jos Brummelaar. Het programma is afgestemd op de eisen, kenmerken en mogelijkheden van iedere leeftijdsklasse. Iedere oefening wordt vooraf uitgevoerd en opgenomen met een vijftal jonge, enthousiaste Grol-spelers. Deze leergierige jongens, die een sterke affiniteit hebben met sport en bewegen, zijn Daan Rots, Jules Stokkers, Mick Wissink, Ruth Hulshof en Mike Kempers. De opnames hiervoor worden gemaakt bij Fysiotherapiepraktijk VersGras in Groenlo.