Roy Reinders, Verenigingsman 2020 bij de voetbalvereniging Grol. Foto: Theo Huijskes
Roy Reinders, Verenigingsman 2020 bij de voetbalvereniging Grol. Foto: Theo Huijskes

Roy Reinders ‘Verenigingsman 2020’ bij Grol

GROENLO - Ondanks de huidige coronacrisis waarbij er een streep werd gehaald door tal van activiteiten, heeft de voetbalvereniging Grol voor een jaarlijks seizoen-onderdeel een uitzondering gemaakt. Het betreft hier de uitverkiezing c.q. huldiging van de ‘Verenigingsman van het jaar’, in dit geval van het seizoen 2019-2020. Voor dit eerbetoon is deze keer de keuze gevallen op Grollid Roy Reinders, 48 jaar jong en al 41 jaar lid van Grol.

Door Theo Huijskes

Zoals bekend vond er dit jaar geen door de Supportersclub te organiseren officiële afsluiting van het voetbalseizoen plaats. Een altijd populair en gezellig gebeuren, waarbij tevens naast de bekendmaking van de Verenigingsman of -vrouw diverse andere huldigingen plaatsvinden, zoals die van de Voetballer van het Jaar, de Super-supporter van het Jaar en andere huldigingen.

De voetbalvereniging Grol, sedert 1 juli van dit jaar gefuseerd met Grolse Boys, kent de huldiging van dit onderdeel al sinds het jaar 1997. In totaal zijn er dus al 23 leden in aanmerking gekomen voor de titel Verenigingsman of -vrouw van Grol. De eerste drie in de jaren 1998, 1999 en 2000 waren achtereenvolgens Hans Emaus, Tonnie Hartman en Stef Oldenkotte en de laatste drie, voorafgaande aan Roy Reinders in 2020, waren achtereenvolgens Johan Klein Gunnewiek in 2017, Jan Schut in 2018 en Rita Arink in 2019.

Van alle ‘Grol'markten thuis
Roy Reinders is naast het feit dat hij ook actief speler is geweest bij de club, al 30 jaar vrijwilliger bij Grol. Dit onder andere als jeugdleider, keeperstrainer, keeperscoördinator, bestuurslid Supportersclub, voorzitter commissie nevenactiviteiten s.v. Grol, vrijwilliger binnen de organisatie Internationaal Marveldtoernooi, alsmede nog vele incidentele functies binnen de club. Al met al derhalve een meer dan verdiende onderscheiding voor een sportman, die deze maand in het laatste clubblad van Grol in 2020 ook nog ruimschoots wordt geportretteerd.