De heer Henk van Beek en mevrouw Marika van Beek-Clement. Foto: Marcel Houwer

De heer Henk van Beek en mevrouw Marika van Beek-Clement. Foto: Marcel Houwer

Marcel Houwer

De heer Henk van Beek uit Lichtenvoorde, 82 jaar

2000-heden Oprichter en coördinator vrijwillige Belastingadviseurs, via de KBO Lichtenvoorde
De heer Van Beek is voortrekker, voorlichter en stimulator van de werkgroep vrijwillige belastingadviseurs binnen de KBO Lichtenvoorde. Naast opleiden helpt hij bij het invullen van de belastingformulieren. Hij zorgt als coördinator voor verschillende bijeenkomsten, zodat de belastingconsulenten zich kunnen scholen en hun kennis over het veranderende belastingstelsel kunnen bijhouden. Jaarlijks organiseert hij enkele themadagen, zoals een voorlichting over financiën en de zorgverzekering.

2004 - 2011 Bestuurslid KBO Lichtenvoorde
De heer Van Beek was verantwoordelijk voor sociaal economische zaken. Hij organiseerde themadagen met actuele zaken als verduurzamen, omgaan AED, verbinding gemeentelijke zaken/Wmo, etc. Vanuit die functie heeft hij veel tijd gestoken in de totstandkoming van multifunctioneel centrum ‘de Treffer', dat sinds 2010 het gedeelde onderkomen is van de KBO Lichtenvoorde en Voetbalvereniging Longa '30.        

2002- heden Contactpersoon met notaris en gemeente
Naast de signaalfunctie zet de heer Van Beek zich belangeloos in wanneer procedures administratief geregeld moeten worden. Hij verwijst naar de goede hulpverlening of organisatie, bijvoorbeeld de Zonnebloem. Daarnaast begeleidt hij mensen richting de notaris of gemeente en is hij aanwezig, indien nodig, bij de besprekingen en de verdere afwikkeling.