Enkele leden van de trainingsgroep. Vlnr: Jan Wassink, Henri Polman, Ruud ten Have, Jeroen Heuzinkveld, Joost Immink en Daniel Eppingbroek. Foto: PR

Enkele leden van de trainingsgroep. Vlnr: Jan Wassink, Henri Polman, Ruud ten Have, Jeroen Heuzinkveld, Joost Immink en Daniel Eppingbroek. Foto: PR

Maak kennis met Run-Archery

LICHTENVOORDE - De handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde bestaat momenteel uit 10 actieve deelnemers en staat open voor nieuwe instroom. Het Run-Archery team van Switbertus Lichtenvoorde nodigt je uit om kennis te maken met deze mooie sport. Elke donderdag wordt op het terrein rond de Swite buiten getraind onder leiding van Jeroen Heuzinkveld. Uiteraard zijn er in verband met corona aangepaste regels. Elke training wordt er hardgelopen; meestal tussen de 5 en 10 kilometer, ieder in zijn of haar eigen tempo om zo aan de conditie en je loopsnelheid te werken. Daarnaast is er veel aandacht voor de techniek van het boogschieten. Er staat leenmateriaal vanuit Switbertus ter beschikking; een recurve handboog met pijlen. In de training wordt speciaal aandacht gegeven aan de combinatie; het goed schieten na hardlopen. Dus met een hoge hartslag toch een goed schot afleveren.

Run-Archery wordt door de deelnemers als veel leuker ervaren dan alleen hardlopen. Hardlopen kun je ook individueel of bij een loopclub blijven beoefenen, boogschieten is een uitdagende aanvulling.

Momenteel wordt toegewerkt naar het Run-Archery evenement dat op 16 oktober in Lichtenvoorde wordt georganiseerd. Dit evenement staat open voor iedereen, ook recreatief en er is dit jaar tevens Nederlands Kampioenschap. Mensen die op donderdag 9 september komen kennismaken kunnen op 16 oktober nog meedoen.

Voor de groep uit Lichtenvoorde is de lol, de gezondheid en het plezier in de sport het belangrijkste. De Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde traint elke donderdag om 19:30 uur vanaf de Swite. Wie interesse heeft in deze afwisselende sport kan gratis kennismaken. Graag vooraf even een belletje of mail. Informatie: 06-5123 9253 (Henri Polman), mail: runarchery@st-switbertus.nl.

Enkele deelnemers aan het NK 2020 in Zoetemeer. Foto: Niels Buitenhuis