Kruisjassen De Boer Harreveld weer van start

HARREVELD - Al meer dan 30 jaar kent men deze gezellige kaartavonden op de vrijdag in Harreveld. In het najaar en voorjaar één keer per twee weken kruisjassen, vooral voor het plezier van de deelnemers. Maar ook de Harreveldse jeugd profiteert er indirect van want eventuele batige saldi worden geschonken aan de lokale sportvereniging ten bate van de jeugdactiviteiten. 

Vorig voorjaar werd dat programma plotsklaps afgebroken, omdat vanwege corona allerlei maatregelen werden getroffen die kaartbijeenkomsten niet meer mogelijk maakten. Dat vonden wij natuurlijk jammer, maar wij zijn ook van mening dat gezondheid van mensen voorop dient te staan. Een kleine twee jaar zitten we nu met corona en al de beperkingen die daarmee samenhangen. Corona is nog steeds niet weg, maar gelukkig zijn er wel ontwikkelingen geweest die weer iets meer vrijheden toelaten; ook kaartavonden.

Kaarten moet ontspanning zijn. Mensen moeten zich vrolijk en vrij kunnen bewegen op zo’n kaartavond. Wij vinden dat dat met de nodige aanpassingen nu weer voldoende kan. Daarom willen we op vrijdag 24 september om 20:00 uur starten met het nieuwe kruisjasseizoen.

We zijn ons als organisatoren ervan bewust dat het voor veel mensen fijn is dat er weer iets kan; dat er weer iets gebeurt. Mensen zijn toe aan contacten, aan ontspanning. We zijn ons er ook van bewust dat het voor veel mensen moeilijk kan zijn om bepaalde activiteiten weer op te pakken, omdat ze van nabij hebben gezien wat corona kan aanrichten. Wij hebben ook gehoord of gelezen dat er trouwe kaarters ons die afgelopen twee jaar zijn ontvallen. Dat betreuren wij ten zeerste en zijn hen erkentelijk voor al die keren dat ze aanwezig waren. 

Dus wij kunnen alleen maar hopen dat deze vrijdagavonden weer uit mogen groeien tot mooie kaartavonden. Want wat de afgelopen tijd ook heeft geleerd, is dat mensen behoefte hebben aan sociaal contact. Als organisatie zagen we de laatste jaren de gemiddelde leeftijd van de kaarters omhoog gaan; de jeugd bleef wat weg. Die keren dat er wel jongere mensen waren, dan waren de ouderen daar na afloop uitermate positief over. Ze hadden dan weer eens wat andere praatstof gehad. Daarom hopen wij van harte dat ook de jongere generatie het kruisjasspelletje weer gaat omarmen en af en toe een kaartje wil leggen. Iedereen is van harte welkom, dus tot vrijdag 24 sepember !!