Uitslagen De Blauwe Doffer

OOST GERLE - Ter afsluiting van het seizoen 2021 neemt De Blauwe Doffer op zaterdag 11 september deel aan twee vluchten: enerzijds de jongeduivenvlucht vanuit Sens en anderzijds de natourvlucht vanuit Quievrain. 

Het weer
In de vroege ochtend hebben we te maken met een grijze start in de vorm van nevel. In België en Oost-Frankrijk veelal lage bewolking. In de loop van de ochtend veranderen de condities ten goede. De wind is meest matig uit het zuidwesten en de temperatuur wordt niet hoger dan 20 graden.

Sens
Dit Franse lossingsstation ligt op een afstand van 489 km. Door 4 liefhebbers worden 63 duiven aangevoerd, waardoor er 16 prijzen kunnen worden verdeeld. Als de lossing om 09.00 uur plaatsvindt, is de eerste duif om 14.36.32 uur voor Falckenborg-Nijhof. De laatste prijsduif wordt eveneens geconstateerd door de combinatie.

Uitslag
Eerste plaats voor Falckenborg-Nijhof. Hun eerste duif wordt eerste in de vereniging, de C.C., Kring Zuid en de Afdeling 9!! Het is de tweede keer dit seizoen dat de heren dit presteren. Verder 9 duiven bij de eerste tien en in totaal 14 uit 37. Dat is nog eens het seizoen 2021 waardig en in stijl afsluiten!

Tweede wordt R. te Molder. Hij scoort heel knap de tweede en vijftiende plaats. In de C.C. bezet hij een fraaie derde stek! In totaal 2 uit 15.

Quievrain
Op een afstand van zo’n 270 km ligt deze Belgische losplaats, alwaar om 09.30 uur de manden kunnen worden geopend. Zeven liefhebbers hebben 107 duiven ingekorfd waardoor er 36 prijzen in de pot zitten. De eerste prijsduif is dan om 12.06.42 uur voor H. Goossens en de laatste komt op naam van M. van Melis.

Uitslag
Eerste plaats voor H. Goossens. Hij zit voorts met 3 duiven bij de eerste tien, heeft een prachtig prijspercentage, bezet de vijfde plaats in de C.C en scoort in totaal 8 uit 15. Tweede wordt Falckenborg-Nijhof. Ze zitten met 5 duiven bij de eerste tien en scoren 14 uit 20. Derde plaats is voor M. van Melis. Pakt een nette vierde plaats met in totaal 6 uit 15. En verder: - J. Lansink & Zn.: 6 uit 23,   P. Teunissen: 1 “ 5 en - C. Verbeeten: 1 “ 4.