Longa ’30 grijpt naast punt tegen RKSV Halsteren

Algemeen

LICHTENVOORDE - Longa ’30 heeft, nadat het vorig weekend niet in actie kwam, zichzelf niet weten te belonen tegen Halsteren. Op het zonnige sportpark De Treffer eindigde het boeiende duel in het voordeel van de Halsternaren, 2-3.

Het begin van de wedstrijd kwam Longa ‘30 goed uit de startblokken, dat al vroeg in de wedstrijd op 1-0 voorsprong had kunnen komen. Thom Berendsen kwam na een goed opgezette aanval één op één tegenover de keeper van Halsteren, maar zag zijn inzet worden gekeerd. Niet veel later was het wel raak, dan wel aan de andere kant van het veld. Een scherp indraaiende corner werd bij de 1ste paal verlengd, waarbij de spits van Halsteren, Fouad Idabdelhay (ex-prof NAC Breda) de bal binnen kon koppen. Ondanks de achterstand probeerde Longa ‘30 te blijven voetballen tegen het sterke Halsteren, maar de kansen bleven onbenut. Zo kreeg de goedspelende Rick Bosma na een combinatie vanaf rechts de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar schoot van dichtbij over. Na 15 minuten viel de gelijkmaker wel, dit keer vanuit een aanval vanaf links. Siep Rompelaar wist Mart Hummelink met een mooie steekpass te bedienen achter de laatste linie van Halsteren, die vervolgens met een afgemeten voorzet de bal bij de 2de paal legde bij niemand minder dan Rolf Kruip. Dit is voor hem alweer z’n vierde goal voor de Lichtenvoordse hoofdmacht. Met deze 1-1 stand leken beide teams ook te gaan rusten, maar vlak voor het rustsignaal zag Longa ‘30 een afgeslagen cornerbal genadeloos worden afgestraft via de counter. Wederom was het Idabdelhay die werd bereikt en oog in oog met keeper Rutger Tenhagen heel koeltjes bleef en voor de 1-2 ruststand tekende.

Na rust kwam Longa ‘30 al snel op 2-2. Wederom was het Rolf Kruip die met een verdekt schot het doel van Halsteren teisterde, maar zag zijn inzet worden gekeerd. Uit de rebound was het echter wel raak. Ditmaal bediende Jordy Besselink de beter voor de goal staande Thom Berendsen, die de 2-2 voor zijn rekening nam. Het enerverende duel bleef na de 2-2 spannend, maar het aantal kansen bleef uit. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat in de 80’ste minuut Halsteren een vrije trap kreeg op de rand van de 16. Deze werd tot teleurstelling van de Longa-spelers en supporters onberispelijk binnengeschoten. In de laatste 10 minuten probeerde Longa ‘30 nog met extra aanvallende impulsen voor de 3de keer op gelijke hoogte te komen, maar de pogingen bleken tevergeefs. De ingevallen Tim Bader kwam het dichtstbij, maar zag zijn inzet op het laatste moment worden gekeerd door een uitstekende reflex van de keeper van Halsteren. Hiermee bleef de stand steken op 2-3 en gingen de 3 punten mee naar Noord-Brabant, terwijl een puntje voor de Lichtenvoordenaren niet had misstaan.

Ondanks de nederlaag mag Longa ‘30 terugkijken op een goede wedstrijd. Het op het oog fysiekere en volwassen spelender Halsteren werd uitstekend weerstand geboden, maar het bleek achteraf net te weinig voor een goed resultaat. Longa ‘30 blijft na drie wedstrijden op 3 punten staan met een gelijkstaand doelsaldo (7-7). Volgende week speelt Longa ‘30 op zaterdagavond (19.00 uur) uit bij Nuenen. De week erop (2 oktober) staat de eerste streekderby op het programma. Dan ontvangt Longa ‘30 op sportpark De Treffer Sportclub Silvolde (18.00 uur).