De Hadewych 2019, de beste witte wijn van 2021. Eigen foto
De Hadewych 2019, de beste witte wijn van 2021. Eigen foto

Eremedailles wijngaard Hof Detharding tijdens Wijnkeuring van de Lage Landen 2021

Algemeen

HARREVELD - Een onafhankelijk team van proevers heeft tijdens de Wijnkeuring der Lage Landen alle drie ingezonden wijnen van de wijngaard Hof Detharding uit Harreveld beloond met eremedailles. Een recordaantal van ruim 300 wijnen waren door de wijngaarden in Nederland en België ingestuurd voor een heuse keuring. De wijnen van Hof Detharding, gemaakt van de Souvigner Gris druiven, werden bekroond met een bronzen, een zilveren en een gouden medaille. De Hadewych 2019 wijn, die een gouden medaille kreeg, werd tevens beoordeeld als de beste witte wijn van 2021. De bekendmaking vond plaats op zondag 12 september op Kasteel Amerongen.

Door Henri Walterbos

De jaarlijkse keuring is een initiatief van de Stichting Wijninstituut Nederland (WIN). De keuring zelf vond plaats bij het Weinbauamt in Neustadt an der Weinstrasse, waar men met een vaste organisatie van keurmeesters de wijnen blind keurt volgens internationale kwaliteitsnormen.

“Onze kleine en ambachtelijke wijngaard aan de N18 bij Harreveld, heeft zich in de laatste jaren gespecialiseerd op het Souvignier Gris druivenras, en dat heeft tot dit prachtige resultaat geleid,” vertelt Jules Moorman van de Wijngaard, waar door een team van vrijwilligers op duurzame en natuurlijke wijze wordt gewerkt.