Corsogroep 6kamp is op zoek naar een nieuwe bouwlocatie. Foto: PR
Corsogroep 6kamp is op zoek naar een nieuwe bouwlocatie. Foto: PR

Corsogroep 6kamp zoekt nieuwe bouwlocatie

Algemeen Bloemencorso Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Al dertien jaar bouwt corsogroep 6kamp op het terrein van Brink en Campman aan de mooiste corsowagens en kunstobjecten. Helaas komt daar binnenkort een einde aan. Het terrein is verkocht en de corsogroep kan er niet blijven. Dus moet er per direct een nieuwe bouwlocatie gevonden worden.

Door Anne Klein Gunnewiek

“Doorzettingskracht, dat is wat deze ‘grote vriendengroep’ typeert”, vertelt secretaris Bart de Graaf. In 2018 maakte een grote storm bijna een einde aan de corsogroep. De complete tent was vernield, maar geld voor een nieuwe was er niet. Met man en macht werden er duizenden euro’s ingezameld, waardoor 6kamp kon blijven bestaan. Ook nu zet de groep weer zijn beste beentje voor “We zijn zelf al aan het rondkijken”. Er is veel gebeld en gemaild, maar dat heeft helaas nog niks opgeleverd”, aldus de Graaf.

40-jarig bestaan
Dit jaar bestaat 6kamp 40 jaar. In al die jaren heeft de groep vele prijzen binnengesleept bij het bloemencorso. 2007 was een glansjaar. Toen won 6kamp zowel de jury- als publieksprijs met de wagen ‘Visjes’. Een jaar later behaalde de groep opnieuw de publieksprijs met ‘Nomaden’ en in 2012 wonnen ze de juryprijs met de wagen ‘Verpakt’. Zelfs in rampjaar 2018 deed 6kamp nog mee om de prijzen. Met een metershoge, compleet witte giraffe eindigde de groep op een tweede plaats. Het 40-jarige bestaan kan helaas niet groots gevierd worden door corona. “Maar een nieuwe bouwlocatie als verjaardagscadeau zou heel leuk zijn”, vertelt wagenbouwer Demi Demkes.

Nieuwe locatie
6kamp is op zoek naar een tijdelijke bouwlocatie, die ze de komende twee jaar kunnen gebruiken. 6kamp participeert mee in de bouwlocatieplannen die het SBL in samenwerking met de gemeente vorm wil geven, maar helaas is dit nog niet concreet. “We zijn met weinig al tevreden. We zijn gedreven en creatief, dus die kwaliteiten zullen we ook inzetten op de nieuwe locatie”, vertelt de Graaf. Al heeft de groep wel een paar wensen. “Het is fijn als de bouwlocatie in de omgeving van Lichtenvoorde is en dicht bij een toegangsweg ligt. Verder hebben we water en stroom nodig om een wagen te kunnen bouwen”, legt ontwerper Jordy Mellink uit, “maar hier is ook een mouw aan te passen”.

Bent u of kent u iemand die corsogroep 6kamp aan een nieuwe locatie kan helpen vóór april 2022? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Bart de Graaf via 06-46268360 of stuur een mail naar info@6kamp.nl.