Ds. Hans Hinkamp verzorgt een lezing over Bregmans bestseller De meeste mensen deugen. Foto: PR
Ds. Hans Hinkamp verzorgt een lezing over Bregmans bestseller De meeste mensen deugen. Foto: PR

Lezing: De meeste mensen deugen

Algemeen

LICHTENVOORDE - Donderdag 30 september verzorgt ds. Hans Hinkamp om 19.30 uur een lezing in de Johanneskerk in Lichtenvoorde. Centraal staat deze avond het boek van Rutger Bregman: ‘De meeste mensen deugen’. Het is een bestseller en bekroond met de NS publieksprijs 2020. En dát voor een wetenschappelijk boek, alhoewel tegenstanders zijn boek misschien onder de rubriek fictie zullen scharen.

Bregman heeft zich grondig verdiept in de wereld van de psychologie, economie, biologie en de archeologie. Toch wordt deze lezing geen boekbespreking en is voorkennis van het boek absoluut niet nodig. Het wordt een rondwandeling langs een aantal kerngedachten uit het boek. Is de mens echt zo slecht als vaak wordt verondersteld in zowel diverse religies als in de wetenschap? Of dragen mensen elkaar best een warm hart toe? Zijn er grenzen aan onze tolerantie van andersdenkenden?

In het tweede deel van de lezing ligt het accent meer op een Bijbelse kijk op de mens en of (en in hoeverre) hier iets te vinden is of de mens nog een beetje wil deugen. De avond is ook online te volgen via kerkdienstgemist.nl bij PKN-Lichtenvoorde. Iedereen is van harte welkom.