Koen Lensen op het nieuwe zelfscanplein. Foto: Mark Ebbers
Koen Lensen op het nieuwe zelfscanplein. Foto: Mark Ebbers

Van vier naar tien zelfscankassa’s: ‘Meer snelheid en meer gemak’

Algemeen

Koen Lensen: de nieuwe supermarktmanager van Albert Heijn Lichtenvoorde

Door Mark Ebbers

LICHTENVOORDE – De vier zelfscankassa’s die sinds enkele jaren bij de Albert Heijn in Lichtenvoorde in gebruik waren, voldeden duidelijk aan een behoefte bij de klanten. Maar met name in de piektijden, zoals de zaterdagmorgens, waren er weleens wachtrijen. Dat zal nu verholpen zijn: sinds dinsdag 14 september is het aantal zelfscanstations met zes uitgebreid tot tien. “Dat betekent meer snelheid en meer gemak”, daarvan is de nieuwe supermarktmanager Koen Lensen overtuigd.

Snel thuis in Lichtenvoorde
Koen (31) is sinds 1 september de nieuwe supermarktmanager van de AH-vestiging aan de Varkensmarkt, het bekende Lichtenvoordse familiebedrijf dat begin dit jaar door multifranchiser Hans Geveling werd overgenomen van de familie Kruip. Hiervoor was Koen vier maanden manager operatie van de AH in Ulft en daarvoor zo’n vier jaar bij een supermarkt aan de andere kant van het koninkrijk, op Bonaire. De supermarktwereld, en ook de Albert Heijn, is dus zeker niet nieuw voor hem. De Doetinchemmer is zich in de paar afgelopen weken al snel thuis gaan voelen in de Lichtenvoordse supermarkt: “Roel Kruip heeft er een prachtige winkel van gemaakt en ook het team van medewerkers is fijn om mee te werken.”

Er is altijd hulp
Met de forse vergroting van het zelfscanplein, en ook de verplaatsing naar de andere kant van de reguliere kassa’s, hoopt en verwacht Koen dat mensen nog prettiger kunnen gaan winkelen. “Met de zes extra zelfscanpalen hebben we ruim voldoende capaciteit, en voldoende ruimte: het nieuwe plein beslaat een deel dat voorheen een enigszins loze ruimte in de winkel was, maar nu optimaal benut wordt. Natuurlijk is er ook nu altijd een medewerker op het plein aanwezig om vragen van mensen te beantwoorden, uitleg te geven en zo nodig hulp te bieden bij de zelfscankassa.”

Hij beseft dat niet iedereen gebruik maakt van zelfscankassa’s: “Er zijn mensen voor wie het gebruiken van de zelfscanpaal, al dan niet in combinatie met de handscanner of de mobiele telefoon, een drempel is. Ze zullen merken dat het, zeker met wat hulp, een makkelijk systeem is dat snel went. En het werkt snel, de artikelen kunnen direct na het scannen in de tas gedaan worden, ze hoeven niet eerst via een kassaband.”

Koen benadrukt dat ook de reguliere kassa’s blijven bestaan, waar naast met bankpas of telefoon ook met contant geld betaald kan worden.

Koen Lensen op het nieuwe zelfscanplein. Foto: Mark Ebbers