Nina aan het werk met het kunstwerk. Foto: Annekée Cuppers
Nina aan het werk met het kunstwerk. Foto: Annekée Cuppers

Katharijnesteeg opgefleurd met muurschildering

Algemeen

LICHTENVOORDE - Met een muurschildering net zo kleurrijk als de kunstenares zelf, is Lichtenvoorde sinds kort weer een prachtige blikvanger rijker. De Rotterdamse Nina Valkhoff liet afgelopen week in de Katharijnesteeg tussen damesmodezaak Beau Femme en Beautystudio Kris een enorme reiger verschijnen waarmee de Keistad opnieuw een stukje vrolijker is geworden.

Door Annekée Cuppers

Het is voor het eerst dat de internationaal werkende kunstenares een muurschildering moest maken in zo’n smalle steeg en dat vergde de nodige creativiteit. “De opdracht was dat je de schildering al vanaf de weg kunt zien. Dat was een toffe uitdaging omdat er vanaf de straat maar een smalle reep van de muur zichtbaar is. Deze muurschildering beleef je anders dan hoe je normaal gesproken naar een muurschildering kijkt. Eerst wordt je aandacht getrokken door de enorme reiger en naarmate je verder de steeg inloopt, zie je de details van bloemen en planten.”

‘Het is hier rustige en levendig’
Voor Nina is deze opdracht tevens een eerste kennismaking met de Achterhoek. “Ik wist niet wat ik hier precies kon verwachten maar de mensen zijn allemaal zo open en belangstellend. De winkeliers nodigen me spontaan uit om een kop koffie te komen drinken. Dat ben ik niet gewend. vaak ben ik al blij dat ik ergens even het toilet mag gebruiken. Ook was ik onder de indruk van de mooie dahliakunstwerken die overal in het centrum stonden. Het is hier rustig en toch levendig, heel chill eigenlijk.”

Nina’s muurschildering is gemaakt in opdracht van Geef Lichtenvoorde Kleur met medewerking van pandeigenaar Ingrid Verhoeven. 


www.ninavalkhoff.com

Nina Valkhoff bij haar muurschildering aan de Katharijnesteeg. Foto: Annekée Cuppers
Detail van de muurschildering. Foto: Annekée Cuppers
Detail van de muurschildering. Foto: Annekée Cuppers
Werk in uitvoering. Foto: Annekée Cuppers