KIES voor het kind

KIES voor het kind

Spel- en praatgroep voor kinderen in een scheiding

AALTEN/BERKELLAND/OOST GELRE/WINTERSWIJK - Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen die de scheiding van hun ouders meemaakten én hun ouders, is er KIES. Het staat voor Kind In Een Scheiding. KIES is een training van 8 bijeenkomsten van een uur met een groep van 6 tot 12 kinderen, door professionele KIES-coaches, een spel- en praatgroep.

Voor kinderen van groep 5 tot en met 8
KIES is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die een scheiding hebben meegemaakt. Het maakt niet uit of dit al langer geleden is of dat de ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als kinderen er niet veel last of verdriet van hebben, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt. De KIES-coaches helpen de kinderen de scheiding beter te begrijpen, het een plaats te geven en een manier te vinden om te gaan met alles wat er veranderd is na de scheiding.

Data
De eerstvolgende KIES-training is op 29 september (vervolgdata: 6, 13 en 27 oktober en 3, 10, 17 en 24 november). De trainingen zijn ’s ochtends, tijdens schooluren, van 9.00 tot 10.00 uur. Locatie: Pelkpark Winterswijk, aan de Hakkelerkampstraat 55.
Ouders volgen 2 bijeenkomsten (fysiek of digitaal): op 28 september en 25 november om 16.30 uur.

Aanmelding
Kinderen en ouders uit gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk kunnen deelnemen. Er zijn géén kosten aan verbonden. Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website www.preventieplatformjeugd.nl.
KIES voor het kind wordt aangeboden door het Preventie Platform Jeugd, een gezamenlijk initiatief van de vier gemeenten en samenwerkende organisaties.