Jeannet en Wilbert Stoverinck zijn de kersverse koningin en koning van Zieuwent. Foto: Luuk Kouijzer

Jeannet en Wilbert Stoverinck zijn de kersverse koningin en koning van Zieuwent. Foto: Luuk Kouijzer

Wilbert Stoverinck wordt schutterskoning van Zieuwentse kermis

Algemeen

ZIEUWENT - Met na afloop van de traditionele kermisviering in de kerk een voorzichtig zonnetje kon Zieuwent afgelopen zaterdag drie dolle kermisdagen aftrappen. Anders dan gebruikelijk speelden alle activiteiten zich dit jaar af in de Dorpsstraat nabij de attracties in plaats van op het veld bij de Waareise.

Aansluitend op de kermisviering vonden de kinderspelen plaats waarna de attracties werden geopend. Op zondag was er het vogelschieten. Ook dit vond in het centrum plaats. Gewoonlijk schieten de heren en dames ieder op een eigen vogel, dit jaar was er in verband met de beperkte beschikbare ruimte gekozen om samen op dezelfde vogel te schieten. Bij het 212ste schot viel de romp naar beneden en werd Wilbert Stoverinck de nieuwe koning en zijn vrouw Jeannet de koningin van Zieuwent. Op maandag vonden onder zeer technische weersomstandigheden de sensatiespelen voor volwassenen plaats.

De kermis van Zieuwent vindt normaal gesproken plaats in juni maar kon vanwege de coronamaatregelen twee jaar op rij niet plaatsvinden. 

Sfeerimpressie van de vermakelijkheden. Foto: Luuk Kouijzer