Erix H1 verliest kansloos in Huissen

HV Huissen 1 – HV Erix 1 31-16 (14-9)

LICHTENVOORDE - Nadat door corona een jaar lang geen competitiewedstrijden werden gespeeld, stond afgelopen zaterdag 2 oktober na precies één jaar weer een competitiewedstrijd op het programma voor de handballers van Erix 1. De mannen van trainer/coach John Heinen moesten daarvoor afreizen naar Huissen om daar tegen het eerste herenteam aan te treden, één van de titelkandidaten van dit seizoen

Vooraf was lastig in te schatten waar Erix zou staan na een jaar zonder competitie. Hoewel het team van Erix intact gebleven is, aangevuld met junior en groot talent Kane Klein Goldewijk, is het af te wachten of dat ook voor alle tegenstanders zou gelden.

Op de afsluitende vrijdag training kreeg Erix al de eerste tegenslag te verwerken. Cirkelloper en sterke kracht in de verdediging Marco Rötter liep een enkelblessure op en was dus niet inzetbaar. Omdat ook Leon Hulzink, die terugkomt van een armblessure, nog niet volledig inzetbaar is, was een goed resultaat vooraf niet vanzelfsprekend. Tot overmaat van ramp viel Youri Kuypers ook nog eens na zo’n twee minuten uit met een knieblessure en was het duidelijk dat Erix een zware wedstrijd tegemoet kon zien vooral omdat Huissen wel over een volledige en ruime selectie kon beschikken.

Het eerste kwart van de wedstrijd bleef Erix nog redelijk in het spoor van Huissen, de achterstand bleef beperkt tot zo’n drie punten. Vooral Leon Hulzink, die door de onverwachte blessures, toch vol aan de bak moest was een lichtpuntje aan Erix' zijde; hij wist vijf keer het net te vinden. Als Erix verder iets scherper was geweest met afsluiten, enkele 100 procent kansen werden gemist, was de achterstand een stuk kleiner geweest. Nu gingen beide teams richting kleedkamer met een ruststand van 14-9 in het voordeel van Huissen.

Hoewel Erix in de eerste helft zeker niet goed speelde en winst een utopie leek was er nog zeker de hoop om in het spoor van Huissen te kunnen blijven. Dat bleek ijdele hoop, Erix zakte in de tweede helft volledig door een ondergrens. Aanvallend zat er totaal geen dreiging meer in en het lukte dan ook niet meer om door de Huissense verdediging te breken. Te vaak werd een te moeilijke oplossing gezocht of leed men onnodig balverlies.

Nog even werd door enkele afstandsschoten van Pim Heutinck en Stijn van Zutphen geprobeerd iets aan de achterstand te doen. Deze doelpunten konden helaas niet voorkomen dat Huissen de score flink kon uitbreidden. Erix was niet bij machte om de aanvallers af te stoppen en vooral de cirkelloper van Huissen werd meermaals gevonden en daardoor liep de achterstand al snel op naar twaalf punten. Het was dat keeper Bas van den Berg nog een aantal prachtige reddingen verrichtte, anders was de achterstand waarschijnlijk nog groter geweest. Uiteindelijk werd kansloos verloren van Huissen met 31-17. Het puntenverlies was zuur maar vooral de blessures van twee sterke krachten in het team zijn zorgelijk.

Zaterdag 9 oktober staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, dat komt Unitas uit Rolde op bezoek in de Hamalandhal. Hopelijk kan dan weer een beetje aan het zelfvertrouwen worden gewerkt. Steun van publiek kan het team goed gebruiken!