Longa '30 onderuit in derby tegen Silvolde

LICHTENVOORDE - Longa ’30 begon de derby aftastend en was erg slordig in de passing. Silvolde stond erg compact in de beginfase en loerde op een counter. Een van de eerste aanvallen van Silvolde leidde direct tot een doelpunt. In de 4de minuut was het Mats Hegman die de bal vrij inkoppen (0-1), na een voorzet van aanvaller Luke Groot Wassink. Na dit doelpunt leek Longa ’30 beter in de wedstrijd te komen. De ploeg van trainer Steven Verheijen liet Longa ’30 vaker aan de bal en werd het een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Thom Berendsen en Kabir Sabotic konden dit helaas niet omzetten tot de gelijkmaker, waardoor het tegen een achterstand aan bleef kijken.

In het vervolg van de eerste helft was het veldspel evenwichtig, maar helaas had het moeite om grote kansen te creëren. Silvolde kreeg dit beter voor elkaar, en werd het een aantal keren zeer gevaarlijk voor het doel van Rutger ten Hagen. In de 39ste minuut was het voor de tweede keer raak voor Silvolde. Cem Köse tikte een afgeketste bal het doel in: 0-2. Hierdoor ging de ploeg van Dennis van Toor met een achterstand de kleedkamer in.

In het begin van de tweede helft kwam Longa ’30 af en toe gevaarlijk door, maar door een aantal goede reddingen werd er niet gescoord. Silvolde liet hierna Longa ’30 wat vaker aan de bal, maar kon uiteindelijk moeilijk door de, compact staande, defensie heen komen. De tijd begon te dringen en Longa ’30 probeerde met een aantal frisse wisselspelers nog wat te forceren voor het doel van Silvolde. Toch lukte het niet tot heel grote kansen te komen. Uiteindelijk kopte de spits van Silvolde in de 88ste minuut de bal nog tegen de touwen: 0-3. De ploeg uit Silvolde wist de wedstrijd zakelijk uit te spelen, waardoor de overwinning voor de tegenstander werd veiliggesteld.

De derby leverde dus een fikse kater op voor de hoofdmacht. Gelukkig staat aanstaande zondag om 14:00 weer een thuiswedstrijd op het programma om deze nederlaag ‘weg te kunnen spoelen'. Een goede trainingsweek zal hopelijk de basis vormen voor een driepunter tegen Moerse Boys uit het verre Zundert.