De banner van Careaz hangt aan de gevel van de nieuwbouw woon-zorgcomplex van Antoniushove. Foto: Jos Betting

De banner van Careaz hangt aan de gevel van de nieuwbouw woon-zorgcomplex van Antoniushove. Foto: Jos Betting

Jos Betting

Nieuwe Antoniushove parel voor de zorg

Vervolg van de voorpagina

Door Dinès Quist

Al een jaar wordt er gewerkt aan het nieuwe woon-zorgcomplex. Nu halverwege de bouw mag er met recht een feestje gevierd worden. De bouwvakkers staakten voor dit moment even hun werkzaamheden en draaiden de volumeknop van hun radio zacht. Vanaf de steigers kijken ze toe hoe Liedy Vennegoor, bestuurder van Careaz, het feestelijke moment opent met een korte toespraak. "De werkzaamheden verlopen volgens plan, met dank aan de prettige samenwerking met KlaassenGroep en Wassink installatie die ons een voorspoedige bouw bezorgen. Elke dag werken er zo'n 60 bouwvakkers aan deze nieuwbouw, hen wil ik ook van harte bedanken voor hun werk aan dit mooie project.”

Een fijne en
eigentijdse
plek voor
bewoners en
personeel


Parel voor de zorg
Terwijl de genodigden vanonder hun bouwhelmen genieten van koffie, gebak en champagne, spreekt Vennegoor haar lof uit over projectontwikkelaar FAME, met wie ze vanaf het prille begin in zee gingen. Henk Vonk, directeur van FAME vertelt: “De ambitie van Careaz voor hun nieuwbouw is hun cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten wonen in een fijne woonomgeving. Maar ook een plezierige, eigentijdse plek voor het personeel, waar zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarmee zijn we aan het werk gegaan, met als resultaat een prachtig plan op een prachtige locatie.”

Wethouder Jos Hoenderboom neemt het woord en spreekt namens het hele college: “Careaz is een krachtige speler in de ouderenzorg die zich ook laat zien in samenwerking met andere partijen, zodat optimale zorg kan worden verleend. In ontwikkeling naar deze prachtige nieuwbouw hebben wij dat als gemeente ook ondervonden. Steeds zijn alle overleggen heel constructief geweest. Wij feliciteren Careaz met hun nieuwe wooncomplex dat een parel is voor de zorg en een parel voor Lichtenvoorde.”

Ten Holder drukt op de knop
Met deze mooie afsluitende woorden krijgt Antoniushove-bewoner de heer Ten Holder, de eer op de knop te drukken van de bouwkraan. Een enorme banner ontvouwt zich en hijst zich omhoog langs de gevel van het gebouw. Ter hoogte van de ruim dertien meter hoge meiboom kent de banner zijn plek en kan de heer Ten Holder vanaf beneden zichzelf aanschouwen. Hij is één van de elf die erop afgebeeld staan. “Ik weet niet waaraan ik deze eer te danken heb”, vertelt hij, “daar moet ik nog zien achter te komen.” Wel weet de man op leeftijd dat hij ernaar uitziet om in de nieuwe Antoniushove te komen wonen. Ook weet hij al dat dat in kamer nummer 4 zal zijn. Dat zal nog een jaartje duren, want pas dan is het nieuwe zorgcentrum helemaal klaar. Voor nu prijkt de door cliënten vrolijk versierde meiboom hoog op de nieuwbouw als symbool van voorspoed.

'Elke dag
werken er
zo'n 60
bouwvakkers
aan deze
nieuwbouw'

Liedy Vennegoor samen met de heer Ten Holder tijdens viering hoogste punt nieuwbouw Antoniushove. Foto: Jos Betting