Erix verliest punt in slotfase

LICHTENVOORDE - Na de zeperd van vorige week tegen Huissen, kregen de handballers van Erix afgelopen zaterdag de kans om zich daarvan te herstellen en aan het zelfvertrouwen te werken. Dat moest dan gaan gebeuren tegen de bezoekers uit Rolde, Unitas 2 die wel hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. Omdat Erix nog steeds door blessures met een minimale bezetting speelt, was de twee jaar geleden gestopte en nu voor Erix H2 uitkomende Martin Kruip gevraagd om de selectie te komen versterken.

Erix begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte al snel een 3-0 voorsprong maar verspeelde die voorsprong eigenlijk ook direct weer en liet Unitas op gelijke hoogte komen. En dat was eigenlijk het beeld in de hele eerste helft. Erix speelde duidelijk beter dan vorige week en liep elke keer enkele punten uit maar was nooit bij machte om een grotere voorsprong te pakken dan drie punten. Keeper Bas van den Berg verrichte enkele goede reddingen maar kon ook niet voorkomen dat Unitas toch weer dichterbij kroop en zelfs net voor rust op gelijke hoogte kwam. Met een ruststand van 11-11 gingen beide teams richting kleedkamer.

In de rust werd erop gehamerd om te proberen het niveau te halen van de eerste 10 minuten van de wedstrijd toen Erix prima stond te spelen. Maar eigenlijk gaf de tweede eenzelfde beeld als de eerste helft. Erix bleef steeds aan de goede kant van de score met een voorsprong van enkele punten maar kon nooit echt doordrukken naar een grotere voorsprong om de wedstrijd in het slot te gooien. Er werd regelmatig gescoord door Erix maar door vooral balverlies kon Unitas counteren en via snelle break-outs weer terugkomen in de wedstrijd. Daar kon ook keeper Leroy Winkels, ondanks enkele prima reddingen, niets aan veranderen. Unitas kwam terug tot twee punten achterstand met nog iets meer dan een minuut op de klok, maar een zege leek Erix nauwelijks nog te kunnen ontgaan. Zelfs de discutabele 2 minuten straf voor Pim Heutinck zou daar niets aan moeten kunnen veranderen. Helaas liep het toch nog anders af. Unitas ging in de laatste minuut man op man spelen en daar kon Erix moeilijk mee om gaan. De “paniek” sloeg toe en door verkeerde keuzes en daardoor balverlies aan Erix zijde, wist Unitas toch nog twee keer te scoren en een puntendeling uit het vuur te slepen. De gasten uit Rolde gingen zodoende met een 24-24 eindstand, toch nog tevreden richting kleedkamer.

Bij Erix daarentegen was er in de kleedkamer sprake van een dubbel gevoel. Aan de ene kant tevredenheid over het vertoonde spel maar toch ook teleurstelling over het weggeven van een zekere overwinning. Toch kan Erix vertrouwen halen uit het vertoonde spel en naar de toekomst kijken. Wanneer de geblesseerden weer terugkomen in de selectie, zal het niveau zeker stijgen en kunnen overwinningen niet uitblijven. Daarvoor moet men, na een vrij weekend, over twee weken naar Soest om te spelen tegen Eemland 2. Hopelijk kan Erix daar wel de volle winst pakken. Als u dit leest zijn de handbalmannen van Erix intussen al uitgekomen in de landelijk beker. Afgelopen dinsdag speelde Erix thuis in de eigen Hamalandhal tegen Reehorst 1 uit Ede, goede middenmoter in de tweede divisie. Het beloofde vooraf een zware krachtmeting te worden voor Erix om met een gehavend team tegen een tegenstander van een hoger niveau te spelen.