Afbeelding

Dames 1 HV Erix - Artemis 1

Zaterdagavond 9 oktober 2021 was het dan zo ver dat de dames 1 van HV Erix hun eerste thuiswedstrijd eindelijk weer mochten gaan spelen. Het is een lange tijd geleden dat de dames samen konden strijden in de altijd fijne Hamalandhal.

Jade Verhoeven was die avond onze Topper van de Week en wat heeft ze het goed gedaan. Ze liep voorop met de warming-up en scoorde knap het eerste doelpunt. Met een goede peptalk van onze nieuwe trainer (voor velen een oude bekende) Willy Kleinmeulman begonnen de dames vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat de dames van Artemis 1 een maatje te groot waren. In een mum van tijd stonden de dames van Erix met 1-6 achter. Maar toch wisten ze zich knap terug te vechten tot 5-6. Daarna ging het helaas bergafwaarts. Er werd aan Erix-zijde slecht samengespeeld, met als gevolg veel balverlies en de aanvallen liepen eigenlijk voor geen meter. De snel opgelopen achterstand was niet meer goed te maken. Het eindresultaat: Zilver, tweede plek, net niet gewonnen.

Volgende week spelen de dames van Erix een uitwedstrijd tegen Havana in Nijmegen. Hopelijk kunnen ze daar de eerste punten gaan meenemen.