Verdiend gelijkspel voor Erix

LIEVELDE - Zondag 10 oktober speelde Erix tegen G.S.V. '63. In de eerste helft was de eerste serieuze kans in de 10de minuut voor G.S.V. ’63. Een foutieve inspeelpass van achteruit werd op het middenveld onderschept en vervolgens werd de spits van G.S.V. ’63 in vrije positie voor Erix-doelman Tim Klein Tank gezet. Tim redde bekwaam op de inzet van de G.S.V. ’63 spits. Een minuut later, in de 11e minuut, was er een kopkans voor Viggo te Woerd. Echter raakte hij de bal niet vol genoeg waardoor deze kopbal naast ging. In de 31ste minuut viel er dan eindelijke een goede aanval van Erix te noteren. Een steekpass op van Rick ten Have werd door Duke Gralike goed aangenomen en hij sneed vervolgens naar binnen, echter werd zijn schot geblokt door een verdediger van G.S.V. ’63. In de 33ste minuut was er wederom een goede Erix-aanval, ditmaal over de rechterkant. Nordin Stevens werd de diepte ingestuurd en zijn lage voorzet werd door Rick ten Have voorlangs geschoten. In de 43ste minuut werd een vrije trap door G.S.V. ’63 vanaf eigen helft over de ver voor zijn doel staande Erix-doelman Tim Klein Tank geschoten. De vrije trap ging rakelings langs het Erix-doel. Beide ploegen gingen rusten met een terechte 0-0 ruststand.

Na rust kwam het eerste gevaar van de gasten uit Geesteren. Erix-doelman Tim Klein Tank kon een lage voorzet vanaf de rechterkant ternauwernood wegtikken voor de inkomende G.S.V. ’63 spits. In de 53ste minuut kwam Erix op voorsprong door een schitterende solo-actie van Duke Gralike. Rick ten Have stuurde Duke met een nauwkeurige pass aan de linkerkant de diepte in. Vanaf de linkerkant slalomde Duke door de G.S.V. ’63 defensie de 16-meter binnen en rondde beheerst af. 1-0. Het leek erop dat Erix na deze 1-0 bevrijd was en de score verder ging opvoeren. Echter schijn bedriegt: G.S.V. ’63 kwam beter in de wedstrijd en defensief geklungel in de Erix-achterhoede leidde tot de 1-1. In de 75ste minuut sloeg het noodlot wederom toe voor Erix. Een cornerbal werd door Erix-routinier Wouter ten Have ongelukkig in eigen doel verwerkt. 1-2. Vlak daarna, in de 79ste minuut, leek Erix de opgelopen schade alweer te herstellen. Een hard schot van Viggo te Woerd spatte uiteen op de lat. In de 84ste minuut leek de wedstrijd beslist na wederom een persoonlijke fout. Een te korte terugspeelbal op Erix-doelman Tim Klein Tank werd onderschept en vervolgens beheerst afgerond. 1-3. Hiermee leek de wedstrijd beslist echter Erix toonde karakter. In de 87ste scoorde Viggo te Woerd de aansluitingstreffer na een prima steekpass van de goed invallende Nick Stinissen, die de licht geblesseerde Duke Gralike kwam vervangen. 2-3. Erix zette hierna aan voor een slotoffensief en kreeg diep in blessuretijd loon naar werken. Een inzet van Nick Stinissen werd geblokt door de G.S.V. ’63 defensie, Nick kreeg de bal via een scrimmage weer terug en tikte de bal op Viggo te Woerd, die van dichtbij beheerst raakschoot. 3-3.