Dames 1 HV Erix komt net tekort tegen Havana 2

Zondag 17 oktober mochten de dames van HV Erix richting Lent om te spelen tegen Havana. Na een auto die niet wilde starten en een traag rijdende file, kwamen de dames toch nog op tijd aan in sporthal de Triangel. Ze begonnen in de eerste helft goed aan de wedstrijd en stonden al gauw met 0-3 voor. Wanneer de dames op tempo speelden, werden er mooie aanvallen uitgespeeld. In verdedigend opzicht mochten de dames nog wat feller zijn, maar er stond een ruststand van 10-12 op het scorebord in het voordeel van HV Erix.

Aan het begin van de tweede helft kwam Nans Weelink mooi op dreef en onderschepte een aantal ballen achter elkaar waaruit vervolgens fraaie break-outs werden gelopen. Hierdoor liepen de Erix-dames uit tot een verschil van 5 doelpunten. Helaas kon Erix die voorsprong niet vasthouden door teveel balverlies in de aanval en teveel schoten naast het doel. Havana wist daardoor terug te komen en uiteindelijk kwamen ze zelfs langszij.. De dames van Erix baalden dan ook flink na het fluitsignaal met een eindstand van 18-17.

Aanstaand weekend hebben de Erix-dames vrij.

Zaterdagavond 30 oktober spelen ze thuis om 19.15 uur tegen HV Huissen DS2, waar ze de steun van het publiek goed bij kunnen gebruiken!