Longa ’30 onderuit bij Orion

LICHTENVOORDE - Longa ’30 is zondag opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Orion in Nijmegen werd het 3-0.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nogal afwachtend. Van zowel de kant van Longa ’30 als Orion was het spelbeeld niet hetgeen waar ze toe in staat zijn. Toch was het Orion die de overhand had en Longa ’30 regelmatig onder druk zette in de eerste 20 minuten. Met een schot in het zijnet en gevaarlijke voorzetten werd het doel van Longa ’30 geteisterd, maar bleef de openingstreffer uit. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Longa ’30 meer in de wedstrijd en wist het beter de vrije man te vinden. Echter resulteerde dit niet in een groot aantal kansen, alhoewel een doelpunt van Thom Berendsen afgekeurd werd wegens een vermeende overtreding in de 5 meter. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft kwam het spel van Longa ’30 beter tot z’n recht, maar bleef Orion gevaarlijk in de omschakeling. Tot de 16 meter van Orion kon Longa ’30 een aanval creëren, maar de verdediging van gastheren stond solide en hield de deur op slot. Het was wachten tot het eerste doelpunt viel, waarbij beide ploegen daar tot de 68ste minuut voor in aanmerking kwamen. Het was echter Orion die aan het langste eind trok. De linksbenige rechtsbuiten van de Nijmegenaren schoot de bal in de korte hoek via de paal binnen. Hiermee leek Longa ’30 ontzet en de spelers wisten daarna niet meer precies waar ze het zoeken moesten. Dit gevoel werd versterkt toen een aantal minuten later Orion voor de 2-0 tekende. Ditmaal viel een voorzet vanaf de linkerkant, zonder aangeraakt te worden, in de lange hoek binnen. Met frisse aanvallende wissels van Jordi Besselink en Thomas Kerperien probeerde Longa ’30 nog iets te forceren, maar kwam het niet tot scoren. Het doek viel al helemaal voor de Lichtenvoordenaren toen in laatste tien minuten Orion een penalty kreeg, na een overtreding van Dion Hartgerink. Hiermee kwamen de Nijmegenaren op een 3-0 voorsprong en was de wedstrijd beslist. Longa ’30 kwam echter nog wel een aantal keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar de doelpogingen mistten overtuigingskracht.

Na deze nederlaag komt Longa ’30 op de elfde plek te staan, met 6 punten uit 7 wedstrijden. De eerstvolgende keer dat Longa ’30 weer in actie komt, is zaterdag 30 oktober. Dan speelt het thuis tegen OJC Rosmalen om 18.00 op sportpark De Treffer.