HV ERIX DS1 weer boven water

Na de off-day van de vorige wedstrijd waren de dames van HV Erix van plan om afgelopen zondag (21/11) de wereld, via een livestream, te laten zien dat ze het handbalspelletje wel degelijk onder de knie hebben. Tegenstander: Handbal Combinatie Liemers (HCL), op papier een club waar Erix zeker punten kan pakken (middenmoot op de ranglijst). 

Om 13.55u werd de wedstrijd aangefloten. Al in de eerste fase van de wedstrijd weten de dames de touwtjes in handen te nemen: aanvallen worden mooi uitgespeeld, er wordt goed verdedigd, en wederom staat de keepster goed te keepen. Maar desondanks weet HCL goed bij te blijven en lukt het Erix niet om de voorsprong met meer dan 2 doelpunten uit te breiden. Ruststand 10-12 in het voordeel van Erix. 

Tijdens de rust wordt de dames op het hart gedrukt om met het koppie te blijven spelen. Maar dat lukt de dames niet en ze vallen snel in hun oude patroon van jachtig spelen. Hierdoor lukt het HCL om de achterstand weg te werken en zelfs op voorsprong te komen. Maar waar de dames voorheen snel hun koppie lieten hangen, vertikte ze het om met lege handen naar huis te gaan en bleven ze vechten tot de laatste seconden. Met deze instelling lukte het de Erix-dames om weer terug te komen, maar beide teams slaagden er niet in het kwartje hun kant op te laten vallen. Eindstand 18-18. 

Het is jammer dat het de dames niet gelukt is de wedstrijd (weer) naar zich toe trekken, maar ze zijn zeker niet ontevreden met het resultaat. Er zit progressie in en ze blijven zich ontwikkelen, als individu, maar zeker ook als team. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden om het puntenaantal verder uit te breiden, beginnend met de wedstrijd van a.s. zaterdag 27 november tegen UGHV. Zij spelen dan om 19.15u in Ulft.