Erix behaalt eenvoudige overwinning in 'Geisterspiel' tegen Lochuizen

LIEVELDE - Erix heeft vanmiddag een eenvoudige overwinning behaalt tegen Lochuizen en heeft hiermee revanche genomen voor de zeperd tegen Bredevoort, twee weken geleden.

Erix begon goed en energiek aan de wedstrijd, wat al in de tweede minuut leidde tot een kansje voor Juup te Woerd. Een lage voorzet vanaf de linkerkant kon van dichtbij net niet binnengewerkt worden. In de 8ste minuut bracht de doelman van Lochuizen redding na een laag bekeken schot in de lange hoek door Duke Gralike. In de 10de minuut was het eerste speldenprikje van Lochuizen. Een afstanddschot vanaf de 16-meter kon door Erix-doelman Tim Klein Tank vrij eenvoudig worden gepakt. Het spelbeeld was duidelijk: Erix had het initiatief en het meeste balbezit en Lochuizen probeerde via de omschakeling gevaarlijk te worden. Lochuizen probeerde door compact te spelen de ruimtes klein te houden en Erix het voetballen onmogelijk te maken. Dit lukte Lochuizen in de eerste helft vrij aardig. Desondanks kreeg Erix in de 18de minuut een goede kans via Wouter ten Have. Een goede aanval over meerdere posities bracht Wouter in vrijstaande positie voor het Lochuizen-doel, echter Wouter zijn inzet ging voorlangs. In de 21ste minuut liet de Lochuizen-doelman een schot van Juup te Woerd los, echter kon Rick ten have de rebound niet binnenschieten doordat de Lochuizen-defensie een goed blok zette waardoor Rick niet bij de bal kon komen. In de 37ste minuut viel dan eindelijk de verdiende 1-0 voor Erix. Een goed opgezette aanval via de linkerkant waarbij Duke Gralike de bal laag voorzette en Rick ten Have van dichtbij kon binnenschieten. Dit was een echte spitsengoal van Rick. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong en deze ruststand was verdiend.

Na rust kwam Erix goed uit de kleedkamer en nam gelijk het initiatief. Dit leidde in de 48ste minuut tot de 2-0. Duke Gralike had veel ruimte aan de rechterkant en Duke zijn lage en nauwkeurige voorzet werd door Rick ten Have van dichtbij binnengegleden. Dit was voor Lochuizen de nekslag en niet veel later in de 55ste minuut viel de 3-0 al via wederom Rick ten Have. Rick ging goed door aan de linkerkant, sneed naar binnen en schoot de bal vanaf de 16-meter beheerst in de lange hoek en scoorde hiermee zijn derde doelpunt van de middag. Lochuizen gaf meer ruimte weg en er lagen voor Erix mogelijkheden om een ruime score neer te zetten, echter werd met de geboden ruimte te weinig gedaan. In de 72ste minuut viel dan de 4-0 via invaller, routinier en veteraan Rowan Weenink na goed voorbereidend werk van Juup te Woerd waarbij Rowan van dichtbij de bal eenvoudig kon binnenschuiven. In de 74ste minuut kon Rowan al zijn tweede doelpunt maken echter kopte hij van dichtbij de bal over. In de 84ste minuut maakt Lochuizen nog de eretreffer nadat Erix-doelman Tim Klein Tank de bal buiten de 16-meter knullig verspeelde en de bal van veraf werd binnengeschoten. Eindstand 4-1. Een dik verdiende overwinning en hiermee is Erix terug aan de top van de 5de klasse B, op 1 punt achterstand van koploper G.S.V. ’63. Aanstaande zondag 28 november speelt Erix een uitwedstrijd tegen Ratti/Socii in Wichmond.