De eerste cadeautjes liggen al klaar om te worden bezorgd door de Pakjesbus12. Foto: PR
De eerste cadeautjes liggen al klaar om te worden bezorgd door de Pakjesbus12. Foto: PR

Pakjesbus12 nu ook in het Meedoen arrangement van de Sociale Dienst

REGIO - Dé pakketdienst van Sinterklaas, Pakjesbus12, bleek vorig jaar een schot in de roos om toch een Sinterklaasfeest aan huis te hebben. Ook dit jaar pakt de groep vrijwilligers in samenwerking met zzp’er Madelon Kuijk van het FEESTatelier dit initiatief weer op. Via het Meedoenarrangement kunnen gezinnen die via de Sociale Dienst aangesloten zijn ook gebruik maken van de Pakjesbus12. Zij kunnen via de Me-App het arrangement activeren.

De Pakjesbus12 rijdt dit jaar op 3, 4 en 5 december door Berkelland, Oost Gelre, Winterswijk, Haaksbergen en nieuw is Zutphen, dat tevens z'n eigen Pakjescentrale krijgt. Bedrijven melden zich om hun personeel op een ludieke manier te laten verrassen en families met vrienden die een feestje aan huis willen, boeken de Pakjesbus12 via de website.
Pakjebus12 is een afgeleide van Pakjesboot12 en is in coronatijd ontstaan om er zo toch een mooi feest voor mensen thuis van te maken. "Vorig jaar reden we met zeven bussen en hebben we 268 kinderen blij gemaakt met bezoek van de Pakjespieten", vertelt Kuijk. "We verwachten door het succes van afgelopen jaar nog meer kinderen blij te maken."

De Pakjesbus12 rijdt deze weken niet alleen door Oost Gelre, Berkelland, Winterswijk en Haaksbergen, maar ook door Zutphen. Foto: PR