Het Achterhoekse mannenkoor Shansons is op zoek naar een nieuwe dirigent. Foto: PR

Het Achterhoekse mannenkoor Shansons is op zoek naar een nieuwe dirigent. Foto: PR

Mannenkoor Shansons zit erg verlegen om dirigent

RUURLO/VARSSEVELD - Mannenkoor Shansons is dringend op zoek naar een dirigent. Of dat een man of een vrouw is maakt niet uit. Het Achterhoekse koor telt vijftien leden die een keer per week op de woensdag in Varsseveld samenkomen om te repeteren en ernaar snakken om weer op te treden.

Shansons is opgericht in 1999 en bestaat nu ruim twintig jaar. De leden komen uit alle hoeken van de Achterhoek maar ook uit Arnhem, Apeldoorn en de Liemers. “We hebben er dus wel wat voor over om op de woensdagavond naar Varsseveld te komen. We hebben in die twintig jaar al heel veel optredens verzorgd en willen dat graag ook in de toekomst weer gaan doen. Wat is er mooier voor een koor dan optreden voor een enthousiast publiek? Ons repertoire is zeer divers, van klassieke muziek tot Queen en Abba. Ieder nummer geven we ondanks de bekendheid toch ons eigen geluid mee. Tevens zijn wij bezig met vernieuwing van ons repertoire”, zegt Marcel Borkus uit Ruurlo namens het koor.
Ondanks de coronatijd is het koor toch overeind gebleven. Marcel Borkus: “Shansons is een uniek roze koor met een uniek karakter. Door persoonlijke omstandigheden heeft onze dirigente ons in september 2021 te kennen gegeven ons niet langer te kunnen leiden. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe en enthousiaste dirigent of dirigente die samen met ons naar de toekomst wil kijken en Shansons weer op de rails wil zetten na een moeilijke periode.”
Belangstellenden voor deze functie kunnen kijken op de website of mailen naar info@shansons.nl.


www.shansons.nl