De Maliebaan in Groenlo met op de achtergrond de muziekkoepel. Foto: Theo Huijskes
De Maliebaan in Groenlo met op de achtergrond de muziekkoepel. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Maliebaan en muziekkoepel krijgen spoedig aandacht

GROENLO - Op allerlei terreinen gooit de huidige coronapandemie het nodige roet in het eten. Het gevolg daarvan is dat er vertragingen ontstaan daar waar het betreft de voorbereiding, invulling en uitvoering van besluiten. Een en ander geldt vanzelfsprekend ook voor de aanpak van de Maliebaan in Groenlo in het algemeen en van de muziekkoepel in het bijzonder. Desalniettemin geven geluiden van verschillende fronten aan dat er van stilzitten en nietsdoen geen sprake is en dat er in de loop van de maand januari afspraken voor bijeenkomsten worden gepland.

Door Theo Huijskes

Werkgroep krijgt vorm en inhoud
Een belangrijke aanjager van de materie Maliebaan annex muziekkoepel is zonder enige twijfel Belangenvereniging Groenlo, die in de personen van een tweetal jonge, tevens enthousiaste bestuursleden kandidaten naar voren heeft geschoven om zitting te nemen in de werkgroep. Deze kandidaten zijn Ruben Tank en Joris Huurneman. Wat de overige samenstelling betreft, staat ook vast dat in ieder geval bereidwillige Grollenaren als Rob Eppink, Huub Hofstede en Erik Schuurmans zitting gaan nemen in de voorbereidingscommissie. De coördinatie van het totaal is van de zijde van de gemeente Oost Gelre in handen van ambtenaar Peter Ballast. Laatstgenoemde laat desgevraagd weten dat er, zij het digitaal, reeds de nodige contacten met elkaar hebben plaatsgevonden.

“Op de vraag wat wenselijk is, te weten of digitaal of fysiek een bijeenkomst beleggen, heeft eenieder voor een fysieke bijeenkomst gekozen. Maar de organisatie hiervan was tot op heden helaas niet mogelijk, omdat wij na een gedeeltelijke thans in een volledige lockdown zitten. Maar direct na 12 januari aanstaande, oftewel de datum waarop er nader nieuws is te verwachten, gaan wij bekijken wat er na 19 januari gaat gebeuren en wanneer en hoe wij een eerste, serieuze bijeenkomst kunnen plannen.”

Verenigingen wensen duidelijkheid
Als het aan het bestuur van Belangenvereniging Groenlo ligt, zal er een duidelijke visie moeten komen met betrekking tot de bestemming van de muziekkoepel nu en in de toekomst, alsmede inzake de herinrichting en verfraaiing, tevens het onderhoud van de Maliebaan. De Grolse belangengroepering legt op dit aspect extra nadruk, omdat men zich reeds vanaf 2011 inzet voor deze materie en omdat plaatselijke culturele verenigingen, zoals Muziekvereniging Groenlo en mannenzangvereniging Inter Nos, eindelijk eens duidelijkheid willen hebben wat er nu met de locatie inclusief de koepel gaat gebeuren. Ook organisaties als het Groenlo’s Kermiscomité en de organisatie van De Slag om Grolle willen graag de nodige duidelijkheid. Ook zal het gemeentebestuur van Oost Gelre zich moeten uitspreken of de toegangsweg vanaf de Wheme richting de Maliebaan, en dat langs de basisschool ’t Carillon, moet worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.