Een beeld van de weekmarkt in Groenlo. Foto: Theo Huijskes
Een beeld van de weekmarkt in Groenlo. Foto: Theo Huijskes Theo Huijskes

Ondanks corona gezelligheid op weekmarkt in Groenlo

GROENLO - De wekelijkse warenmarkt in Groenlo vindt ondanks de coronacrisis gewoon doorgang. Een en ander weliswaar wel met de aantekening dat dit alleen geldt voor de zogenoemde foodkramen.

Door Theo Huijskes

De Grolse markt, die in vroegere jaren altijd werd gehouden in de Notenboomstraat, kent tegenwoordig een welkome, tevens gezellige opstelling. Als gevolg van het feit dat daarvoor gedeeltes worden gebruikt van zowel Mattelierstraat, Europlein als Wheme, wordt er een bijzonder intieme sfeer gecreëerd. Daar komt bij dat marktbezoekers zowel op een gedeelte van de vrijdagmorgen als op een gedeelte van de vrijdagmiddag op de markt terecht kunnen voor het doen van inkopen.

Desgevraagd deelt Fazil Sahin uit Winterswijk mee dat hij graag met zijn specialiteit ‘Oriëntaalse Delicatessen’ naar Groenlo komt. “Ik sta op tal van weekmarkten en dat van Winterswijk tot Haaksbergen en van Doetinchem tot Eibergen, maar in Groenlo gaat het er altijd heel gemoedelijk aan toe. Daarom is het nu zo jammer dat wij vanwege de coronamaatregelen vele collega-marktkooplieden niet zien en kunnen spreken. Dat mis ik, zoals ook in Winterswijk en Enschede al die Duitse klanten. Maar ik prijs mij gelukkig dat ik tot de foodsector behoor en dientengevolge op alle markten mag staan.”