Afbeelding
Theo Huijskes

KNUNNEKES.TV belooft veel carnavalsvermaak

Kleurrijke en gevarieerde uitzending op zaterdag 13 februari

Door Theo Huijskes

GROENLO - Hoewel het jaarlijkse carnavalsfestijn vanwege de coronacrisis dit jaar niet door kan gaan, is dat voor CV De Knunnekes uit Groenlo geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten en niets van zich te laten horen. Daarom ging men op basis van een aantal inspirerende ideeën van verschillende personen binnen de carnavalsclub op zoek naar activiteiten die in deze tijd nog wél kunnen. Een activiteit, die reeds geruime tijd in de steigers wordt gezet en waarvoor in de afgelopen week de laatste opnames zijn gemaakt, is een kleurrijke en gevarieerde uitzending via KNUNNEKES.TV.

De uitzending op zaterdag 13 februari gaat om 20.33 uur van start, te beginnen met een opwarmingsblok. Dit blok bestaat hoofdzakelijk uit materiaal dat door Grollenaren en andere belangstellenden is aangereikt. Denk hierbij aan reacties, foto’s en dergelijke. Hieraan is tevens een loterij verbonden. Om exact elf seconden over negen zal de echte uitzending beginnen met daarin tal van verrassingen, waarbij vanzelfsprekend een grote hoeveelheid grappen en grollen de boventoon zal gaan voeren.

Een uitzending met diverse figuranten
Het is Joost Frank, die als lid van de feestcommissie van CV De Knunnekes niet alleen één van de initiatiefnemers is, maar ook degene die het een en ander samen met de commissieleden heeft uitgewerkt. Daarbij heeft men tevens de spontane medewerking gekregen van de binnen De Knunnekes niet onbekende Grollenaren Chiara Monasso en Willem te Molder, alsmede Jeroen Balk die het specifieke grafische onderdeel voor zijn rekening neemt. Desgevraagd deelt Joost Frank, bekend van het populaire duo Joost & Martijn, mee dat alle carnavalsgekken in niet alleen Groenlo, maar ook daarbuiten een vermakelijke uitzending staat te wachten. “In de afgelopen week zijn de laatste sketchjes opgenomen en daarbij zijn wij met ons allen tot de conclusie gekomen dat het een vermakelijk gebeuren gaat worden. Daarvoor hebben wij een inventarisatie gemaakt van grappen en grollen, die betrekking hebben op onder andere personen en activiteiten binnen de Groenlose gemeenschap. Die grappen en grollen hebben wij verwerkt in een serie sketchjes, die met medewerking van niet onbekende figuranten zijn opgenomen. Hoeveel figuranten dat er zijn? Dat aantal ligt dichter bij de tien dan bij de vijf.”

Vele Grollenaren komen aan het woord
Joost Frank laat verder weten dat er ook opnames in de straten van Groenlo zijn gemaakt, waarbij Grollenaren aan het woord komen. ‘Hiervoor ben ik samen met Willem te Molder en de camera erop uitgetrokken in met name de binnenstad van Groenlo om her en der waar dat mogelijk was al dan niet ludieke reacties te registreren. Dit ook om zoveel mogelijk personen niet alleen bij de uitzending te betrekken, maar daarvoor tevens te interesseren. Samen gaan wij ervan uit dat het een mooie uitzending wordt.”

Dit laatste is ook een zekerheid voor president Maarten Kooiker van CV De Knunnekes. “Als grootste carnavalsvereniging in deze regio willen wij ook in de huidige crisisperiode alle mogelijkheden aangrijpen om in ieder geval het carnavalsgevoel bij jong en oud, en dat zeker in het carnavalsweekend van zaterdag 13 februari aanstaande, aanwezig te laten zijn.”

Joost Frank, één van de initiatiefnemers van KNUNNEKES.TV. Foto: Theo Huijskes