De nieuwe bestelbus van Vincentius Groenlo, die bijna dagelijks dienstdoet. Foto: Theo Huijskes
De nieuwe bestelbus van Vincentius Groenlo, die bijna dagelijks dienstdoet. Foto: Theo Huijskes

Nieuwe bestelbus voor Vincentiusvereniging Groenlo

GROENLO - Coronacrisis of geen coronacrisis, Vincentius Groenlo is een vereniging van en voor de gemeenschap, die met medewerking van tientallen vrijwilligers voortdurend van zich laat horen. Zo is het voor de vereniging dit jaar een soort ultieme uitdaging om het nieuwe onderkomen aan de Ruurloseweg in het voormalige pand van Auto Arink toegankelijk te maken. Betrokkenen halen alles uit de kast om een en ander voor elkaar te krijgen, zodat men de deuren van de huidige locatie aan de Oranjestraat definitief kan sluiten.

Door Theo Huijskes

Bestelbus wordt bijna dagelijks ingezet
Om al het werk goed en vooral op tijd te kunnen doen, heeft de vereniging onlangs besloten om de oude bestelbus in te ruilen voor een nieuwe. De nieuwe bus is uitgevoerd in Vincentius-kleuren en heeft duidelijke belettering. Desgevraagd deelt penningmeester Theo te Plate van Vincentius Groenlo mee dat de bus geheel gefinancierd is met eigen middelen. De bus wordt met name ingezet voor het afhalen van allerhande goederen en het bezorgen van aankopen bij de mensen thuis. Daarnaast wordt er van de bus gebruik gemaakt ten behoeve van de Voedselbank Oost-Achterhoek. Met de bus verzorgt men het vervoer van etenswaren vanaf verschillende plaatsen richting onder andere het uitgiftepunt in Groenlo. Omdat de bus bijna dagelijks moet rijden, heeft Vincentius Groenlo de beschikking over vier vaste vrijwillige chauffeurs, te weten Benny Massop, Leo Klein Gunnewiek, Johan Luttikholt en Jos Lensink.

Opvolging voor Gerard Wissink
Wat betreft de behartiging van de werkzaamheden ten behoeve van de Voedselbank door vrijwilligers van Vincentius Groenlo, heeft Grollenaar Gerard Wissink een punt gezet achter zijn jarenlange, wekelijkse inzet. Wissink, inmiddels 84 jaar oud, heeft zich circa twintig jaar voor de Groenlose Vincentiusvereniging in het algemeen en voor de Voedselbank in het bijzonder ingezet. Zijn compagnon van de laatste jaren Tonny Starte blijft nog wel stand-by met betrekking tot de Voedselbank en daarnaast hebben Joop Abbink en Vincentiaan Cintha Lensink zich beschikbaar gesteld om de plek van Wissink in te nemen. Laatstgenoemde laat desgevraagd weten het bijzonder dankbaar werk te vinden om een aantal huishoudens binnen de Groenlose gemeenschap wekelijks een voedselpakket te kunnen aanreiken. "Hoeveel cliënten uit Groenlo wij wekelijks bedienen? Dat varieert van 30 tot 35 uit één of meerdere personen bestaande huishoudens. Maar nogmaals, dit werk geeft ons veel voldoening. Dit ondanks het gegeven dat het in dit land eigenlijk niet nodig moet zijn.”