Een aantal van de vele sponsoren, dat in aanmerking kwam voor de attentie. Foto: PR
Een aantal van de vele sponsoren, dat in aanmerking kwam voor de attentie. Foto: PR

VSVG laat ook tijdens de coronacrisis van zich horen

GROENLO - De geleding ‘Vrienden van de sportvereniging Grol’ treedt minimaal twee keer per jaar met een activiteit naar buiten. Wie nu denkt dat een en ander niet het geval is tijdens de huidige coronacrisis, heeft het helemaal mis. Was het vorig jaar in de coronamaanden maart en oktober dat de in juni 1989 opgerichte Grol-supportgroep met een leuke actie naar buiten trad, dit jaar is het eveneens in de maand maart dat men met een spontaan idee van zich laat horen. Dit alles in plaats van de normaliter tweemaal per jaar te organiseren, inmiddels niet alleen plaatselijk, maar ook regionaal enorm populaire fancy fairs.

Door Theo Huijskes

Het bestuur van de VSVG onder aanvoering van voorzitter Geert Jan Stokkers en verder bestaande uit Anne Marie Groot Zevert, Astrid Elschot, Joke Hummelink, Ruben Zieverink, Hennie Wildenborg, Pim Westervoorde, Rik van Dongeren en Rogier Koppe, laat deze maand van zich horen door al haar sponsoren in de huidige bizarre coronatijd een hart onder de riem te steken. Dit gebaar gaat deze keer vergezeld met de aanbieding van een smakelijke chocoladebox. “Op deze manier willen wij al onze sponsoren nogmaals danken voor hun altijd aangereikte steun”, geeft woordvoerder Ruben Zieverink aan. “Activiteiten organiseren zonder sponsoring is een onmogelijke opgave. Om het nog maar niet te hebben over een meerdaagse fancy fair zonder prijzen. Daarom sponsoren: Hartelijk dank!”

In maart 2020, toen de coronapandemie de kop opstak, werden de toen al aanwezige prijzen voor de voorjaars-fancy fair, in de vorm van levensmiddelen-, drank- en andere pakketten, geschonken aan de Voedselbank Oost-Achterhoek, alsmede aan de vrijwilligers(woensdag) groep van ‘de Grol’. In oktober 2020 liet de VSVG van zich horen met het beschikbaar stellen van een viertal megaballen aan BSO Pindakaas en BSO Humankind in Groenlo. Een spontaan gebaar dat tientallen kinderen enorm blij maakte en door de leiding en de ouders van de kinderen bijzonder werd gewaardeerd.