Blijven samenwerken en elkaar iets gunnen

Vervolg van de voorpagina

Terugkeer
Begin januari was het Ben Weenink die contact met Nicole zocht en een balletje voor een terugkeer opgooide. “Hij vroeg of ik interesse had om van beide horecabedrijven de exploitatie over te nemen. De vraag kwam geheel onverwacht, maar op het juiste moment. Aangezien mijn partner Frank er ook al direct zo positief instond en van het vak horeca houdt, was het zeker interessant om het gesprek aan te gaan.” De slechte tijden die de horeca beleeft, er nog niet veel vooruitzicht is, waren hiervoor geen belemmering, maar speelden wel een rol in de keuze.

De uiteindelijke doorslag gaven haar partner, beider kinderen en hun partners. “De hele familie staat erachter. Frank zijn dochter Manon werkt in de horeca in Druten, waar beiden wonen, en mijn zoon Leon heeft veel met horeca, maar heeft tot dusver steeds andere dingen gedaan. Hij vindt het superleuk. Manon en Leon hebben hun baan opgezegd en komen de zaken mee runnen. Ook mijn andere zoon Joël vindt horeca superleuk. Hij studeert nog maar wil ook graag meehelpen. Het is zo leuk dat zij er allemaal bij in stappen. We hebben nu een tijdje rust gehad, de batterij is weer opgeladen. We hebben er zin in.”

Blijdschap
De reacties op haar vertrek afgelopen jaar en nu op haar terugkeer zijn beide keren eensluidend. Werd haar vertrek als vakvrouw met hart voor haar werk en haar gasten als een flinke aderlating gezien voor beide horecazaken, met haar terugkeer enkel enthousiasme en blijdschap. “De reacties waren bij mijn vertrek erg lief, en nu weer. Ik heb mijn telefoon maar weggelegd. Zo lief van iedereen. Het hield maar niet op toen we het bekend hadden gemaakt afgelopen zaterdag. Erg leuk. Mijn moeder is ook apetrots. Twee weken geleden is ze 83 geworden. Onze vrienden in Groenlo hebben we zaterdag een flesje wijn gebracht, omdat het in deze tijd niet anders kan. Hebben we ze gezegd dat ze ’s avonds maar op ons moesten proosten. Al facetimend hebben we met zijn allen geproost met een borrel.”

Ook in haar nieuwe rol zal ze vooral gastvrouw zijn. “Gewoon fijn onder de mensen blijven werken. Dat ligt mij.” De komende week wordt er als eerste gesproken met het personeel. “Zij zijn zaterdag ook ingelicht. Ik krijg al appjes en vragen van hen. Daarna ook met leveranciers en dergelijke.”

Vertrouwen
Ze ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Zowel van haar beide zaken als ook van de horeca aan de Markt. Nicole is van samenwerken. "Het verleden heeft bewezen dat dat goed kan. Hebben we prima en prettig samengewerkt met Wissink en Bar 700, maar ook met Erik Peters al gesproken als een van de eigenaren van de nieuwe horecazaak die op de plek van Pepijn komt. Laten we vooral blijven samenwerken en elkaar iets gunnen.” Ook samenwerken met verenigingen en stichtingen is ze voornemens te blijven doen. "We hebben leuke dingen samen gedaan met DITO, de Scouting, de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, ook met de jeugd die bij mij werkte die gezamenlijk aan het vogelschieten met de kermis meedeed. Dat betaalden wij. Dat is toch super. Dat hopen we te kunnen blijven doen. Dat is ook zo belangrijk voor de stad Grolle zelf. Je moet het samen doen, wij kunnen het ook niet alleen. ‘Wie goed doet, goed ontmoet,' zeg ik altijd. We moeten hard werken maar als er iets te vieren valt dan vieren we dat ook dubbel en dwars. Dat bourgondische zit er toch in. Dat heb ik van mijn beide Grolse ouders meegekregen.”